Goodyearovi zaposleni v Udin borštu uredili priljubljeno pohodniško pot Pod krivo jelko

Zaposleni kranjskega podjetja Goodyear so se v okviru programa prostovoljstva Goodyear Boljša prihodnost tokrat ustavili v krajinskem parku Udin boršt v Spodnjih Dupljah. V prostovoljski akciji so uredili priljubljeno pohodniško pot, znano pod imenom Pod krivo jelko, obnovili pa so tudi streho hiške na počivališču in poskrbeli, da bo ta še dolga leta služila svojemu namenu.

Kranj, 8. oktober 2019 – V kranjskem podjetju Goodyear Dunlop Sava Tires so zavezani k ohranjanju naravne dediščine in okolja, v katerem delujejo. Zato se je ekipa zaposlenih v septembru odpravila v krajinski park Udin boršt v Spodnjih Dupljah, kjer so v prostovoljski akciji uredili priljubljeno pohodniško pot Pod krivo jelko.

 

Skupinska slika Goodyearovcev po končani akciji pred postojanko z novo streho prekrito s skodlami.

Skupina prostovoljcev je očistila pot do Krive jelke ...
... in zamenjala dotrajane smerokaze.
Zgradili so tudi novo drvarnico za drva, ki jih rokovnjači potrebujejo ob nočnem pohodu z baklami.

Goodyearovci so se pred začetkom akcije povezali s člani Kulturno turističnega društva Pod krivo jelko, se ločili na dve skupini in se s skupnimi močmi lotili dela. Ena skupina je prehodila pot in z nje odstranila smeti, porezala razraščeno vejevje in zamenjala dotrajane smerokaze. Ostali udeleženci akcije so odšli do počivališča, kjer so zamenjali skodle na strehi zavetišča in tako zagotovili, da bo hiška še naprej skladna z lokalno naravno in kulturno dediščino. Poleg tega so zgradili drvarnico in jo do vrha napolnili z drvmi, da se bodo udeleženci prireditev Kulturno turističnega društva Pod krivo jelko lahko pogreli v mrzlih nočeh.

 

Prostovoljska akcija je potekala v okviru Goodyearovega globalnega programa družbene odgovornosti Goodyear Boljša prihodnost, v sklopu katerega se družba že od leta 2016 aktivno vključuje v lokalne skupnosti. Glavni cilj je, da zaposleni v sodelovanju z zunanjimi organizacijami pomagajo ustvariti boljši prostor za življenje in delo, osredotočajo pa se predvsem na področja okoljske trajnosti, varne mobilnosti oziroma spodbujanja otrok in odraslih, da dosežejo svoj polni potencial. V sklopu programa se bo letos prostovoljskih akcij udeležilo več kot 120 Goodyearovcev.

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij Adria
Goodyear Dunlop Sava Tires, d. o. o.
T: +386 (0)4 207 7026
simona_dijak@goodyear.com

08. oktobra 2019