Goodyearu uspel prebojni tehnološki dosežek

Goodyear je kot prvi na svetu izdelal celoletno pnevmatiko za prvo opremo, ki se hkrati ponaša tako s simbolom snežinke (3PMSF) kot tudi z razredom A za kotalni upor na oznaki EU. Slednje priča o vrhunskem oprijemu in najboljšem izkoristku goriva, zaradi česar pnevmatika predstavlja velik tehnološki dosežek. Pnevmatika bo javnosti predstavljena še v letošnjem letu, ko jo bodo pričeli serijsko nameščati na vozila nekaterih vodilnih avtomobilskih proizvajalcev.

Kranj, 28. februar 2020 – Goodyearu je z najnovejšo celoletno pnevmatiko za prvo opremo uspel nov tehnološki preboj. Gre namreč za prvo tovrstno pnevmatiko, ki se istočasno ponaša s simbolom snežinke v gori s tremi vrhovi (3PMSF) in razredom A za kotalni upor na oznaki EU, kar združeno predstavlja velik dosežek.

 

 

Goodyearova celoletna pnevmatika je prva, ki se hkrati ponaša s simbolom snežinke (3PMSF) in razredom A za kotalni upor na oznaki EU.

Simbol snežinke v gori s tremi vrhovi (3PMSF) priča o vrhunskem oprijemu celoletne pnevmatike, saj je ta uspešno ugodila strogim zahtevam, ki jih postavlja omenjena oznaka glede zmogljivosti na snegu. Osvojeni razred A za kotalni upor na oznaki EU pa pomeni, da pnevmatika zahvaljujoč majhnemu kotalnemu uporu zagotavlja najboljši izkoristek goriva. Oznaka EU za pnevmatike sicer kupcem razkriva osnovne informacije o zmogljivosti pnevmatike, ocenjene v treh kategorijah – izkoristek goriva, oprijem na mokri podlagi in zunanji hrup.

 

Simbol snežinke v gori s tremi vrhovi (3PMSF) priča o vrhunskem oprijemu celoletne pnevmatike.

 

 

Pri razvoju pnevmatike so Goodyearovi strokovnjaki in inženirji izkoristili najnovejše razvojne dosežke in dognanja na področju dezenov tekalne plasti celoletnih pnevmatik za nadomestno vgradnjo ter nove mešanice gumene zmesi. Pri projektu sta sodelovali Goodyearovi tehnološki skupini iz Luksemburga in Nemčije, ki sta se povezali tudi z avtomobilskimi proizvajalci. Slednji bodo s serijskim nameščanjem pričeli že letos, z omenjenim pnevmatikami bodo opremljena vozila Peugeot 2008/3008/5008, DS3 Crossback in DS7 Crossback. Do konca leta bodo pnevmatike kot prva oprema nameščene tudi na vozila nekaterih drugih avtomobilskih proizvajalcev.

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga za potniško pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7025
romana_stare@goodyear.com

28. februarja 2020