Goodyearu v Silverstoneu uspel suveren povratek v dirkaško areno

Goodyear se je po trinajstletnem predahu vrnil v mednarodni svet dirkanja s športnimi avtomobili. Njihove najnovejše dirkalne pnevmatike, ki so prestale dvanajst tisoč kilometrov testiranj na sedmih različnih dirkališčih po svetu, so ognjeni krst doživele v Silverstoneu, kjer je potekala otvoritvena preizkušnja vzdržljivostnega svetovnega prvenstva FIA World Endurance Championship (WEC). Z njimi so v visoko konkurenčnem razredu prototipnih avtomobilov LMP2 dirkale tri odlične ekipe, ki so z doseženimi rezultati napovedale oster boj za najvišja mesta v sezoni 2019/2020.

 

Goodyear je za povratek v mednarodni svet avtomobilskega dirkanja izbral vzdržljivostno svetovno prvenstvo FIA WEC.

Kranj, 5. september – Goodyear je za svoj povratek v mednarodni svet avtomobilskega dirkanja izbral vzdržljivostno svetovno prvenstvo FIA WEC, kjer tekmuje v kategoriji LMP2. V slednji vlada izjemna konkurenca, ne le med dirkalnimi ekipami, temveč tudi med proizvajalci pnevmatik, saj gre za edini letošnji razred z odprto konkurenco pnevmatik. Na otvoritveni tekmi sezone 2019/2020, ki se je na prvi septembrski dan odvila v Silverstoneu, so Goodyearove najnovejše dirkalne pnevmatike prepričljivo dokazale svojo vrhunsko zmogljivost.

Goodyear je pnevmatike testiral na sedmih dirkališčih po vsem svetu.
Goodyearov logotip krasi avtomobil Oreca ekipe Jota Sport.
Pri zasnovi pnevmatik so se Goodyearovi strokovnjaki osredotočili na vsestranskost in vrhunsko zmogljivost.
V kategoriji LMP2 tako med dirkači kot proizvajalci pnevmatik vlada izjemna konkurenca.

Za začetek sezone, ki obsega skupno osem vzdržljivostnih preizkušenj, je Goodyear razvil štiri popolnoma nove specifikacije dirkalnih pnevmatik. Ker na dirkah, ki trajajo od 4 do 24 ur, veljajo izjemno zahtevni in spremenljivi pogoji, se je Goodyear pri zasnovi pnevmatik prvenstveno osredotočil na njihovo vsestranskost in vrhunsko zmogljivost. To je dosegel s popolnoma novo zgradbo pnevmatik za suho podlago, razvoj pnevmatik za mokro podlago pa je narekovala uvedba novih tehnologij, ki zagotavljajo vse potrebno za zmago v dežju. Pnevmatike je Goodyear intenzivno testiral na dvanajst tisoč kilometrih proge na sedmih dirkališčih po vsem svetu, saj jih je želel preizkusiti v kar najbolj raznolikih razmerah in temperaturah.

 

Za dirkanje na Goodyearovih pnevmatikah so se odločile ekipe Jackie Chan DC Racing, Jota Sport in High Class Racing, ki so po tesnem boju v nepredvidljivih vremenskih razmerah preizkušnjo v Silverstoneu zaključile na četrtem, petem in sedmem mestu. Dirko je sicer zaznamoval neusmiljeno hiter tempo, saj so bili doseženi časi na krog za več kot tri sekunde krajši kot lansko leto. Naslednja priložnost za spopad v dirkaški areni se obeta že 6. oktobra, ko se karavana svetovnega prvenstva FIA WEC seli na japonsko dirkališče Fuji.

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga za potniško pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7025
romana_stare@goodyear.com

05. septembra 2019