Gudi košarkarski turnir za kranjske osnovnošolce

Kranj, 31. maj 2018 – V sredini maja je v Športni dvorani Planina v Kranju potekal Gudi košarkarski turnir, na katerem se je pomerilo 11 ekip kranjskih osnovnih šol. Prvo mesto na turnirju je zasedla OŠ Kokrica, drugo mesto so osvojili učenci OŠ Staneta Žagarja, na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa mladih košarkarjev iz podružničnih osnovnih šol Tenetiše in Goriče.

Društvo Košarka kranjskih osnovnih šol (KOKOŠ) je v sodelovanju s podjetjem Goodyear Dunlop Sava Tires sklenila še eno košarkarsko sezono za lokalne ekipe osnovnošolcev. S programom že vrsto let želijo otroke še dodatno motivirati za udejstvovanje v obšolskih športnih dejavnostih. Med šolskim letom otroci od prvega do devetega razreda med seboj odigrajo vsaj deset košarkarskih tekem, na koncu leta pa se na zaključnem turnirju pomerijo za pokale in medalje.

 

Na letošnjem turnirju je sodelovalo več kot 130 mladih košarkarjev iz 11 ekip: OŠ Simona Jenka, OŠ Stražišče, OŠ Orehek + PŠ Besnica, PŠ Primskovo, PŠ Goriče + PŠ Trstenik, OŠ Predoslje, OŠ Jakoba Aljaža, OŠ Naklo, OŠ Kokrica, OŠ Matije Čopa in OŠ Staneta Žagarja. Pokal Gudi so osvojili osnovnošolci iz OŠ Kokrica, srebrne medalje so prejeli mladi košarkarji iz OŠ Staneta Žagarja, bron pa je pripadel ekipi iz podružničnih osnovnih šol Tenetiše in Goriče.

 

Siniša Banovič, predstavnik društva KOKOŠ in organizator turnirja, je povedal: »Veseli nas, da so se v podjetju Goodyear Dunlop Sava Tires odločili podpreti naš projekt in smo tako lahko skupaj pripravili nepozaben zaključek sezone.«

 

Navdušenje nad izvedbo projekta je bilo ogromno tudi na strani Goodyearovcev. Iztok Rus, Goodyearov pobudnik prostovoljske akcije, pravi, da so pri organizaciji turnirja sodelovali predvsem z namenom spodbujanja otrok k aktivnemu in zdravemu življenju. »Ponosen sem, da delam v podjetju, ki podpira prostovoljstvo. Vsi, ki smo sodelovali pri projektu, menimo, da je šport dolgoročno izjemno pomemben del razvoja mladine in posledično naše skupnosti.«

 

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij
Goodyear Dunlop Sava Tires. d.o.o.
T: +386 (0)4207 7026
simona_dijak@goodyear.com

14. junija 2018