Kulinarična delavnica slovenske kuhinje

Kranj, 7. november 2017 – Kranjska družba Goodyear Dunlop Sava Tires je izvedla še en zanimiv prostovoljski projekt – tokrat so Goodyearovke za uporabnice programov socialnega varstva v okviru Slovenske filantropije organizirale vodeno kulinarično delavnico, kjer so se ob pripravi slovenskih jedi družile in spoznavale slovensko kulturo.

Goodyear si v okviru programa Goodyear Boljša prihodnost, ki temelji na prostovoljnem vključevanju sodelavcev v lokalne skupnosti, med drugim prizadeva tudi za navdihovanje in podporo posameznikov, da dosežejo svoj polni potencial. Z namenom krepitve skupnosti so se zaposlene z oddelka marketinga povezale s Slovensko filantropijo, združenjem za promocijo prostovoljstva, in organizirale vodeno kulinarično delavnico, namenjeno ženskam, ki so zaradi ogroženosti v domovini poiskale zatočišče v Sloveniji.

 

12 udeleženk delavnice, med drugim iz Eritreje, Kazahstana, Ukrajine, Sirije, Kosova in Irana, je v Sloveniji našlo drugi dom. Ob najrazličnejših programih socialne vključenosti, opolnomočenja ter razvijanja kompetenc so se kulinarične delavnice še posebej razveselile, saj je ta preprost način spoznavanja vsakodnevnih navad in tradicionalne slovenske kuhinje pravzaprav zelo velik del spoznavanja slovenske kulture in vključevanja v skupnost.

 

Delavnico so uspešno zaključile s preizkušnjem pripravljenih jedi in sproščenim klepetom.

 

Več informacij:

Simona Dijak
vodja komunikacij
Goodyear Dunlop Sava Tires. d.o.o.
T: +386 (0)4207 7026
simona_dijak@goodyear.com

07. novembra 2017