Na Dakarju je z vsemi svojimi tovornjaki ciljno črto prečkala le ekipa De Rooy na Goodyearovih tovornih pnevmatikah

Vsi tovornjaki ekipe Petronas De Rooy, ki so vozili s pnevmatikami Goodyear ORD, so se uvrstili med prvo deseterico, Nizozemec Gerard De Rooy je osvojil tretje mesto.

 

Ekipa Petronas De Rooy je tekmovala s pnevmatikami Goodyear Offroad ORD
Gerard De Rooy je na minulem reliju Dakar osvojil tretje mesto
Letošnji Dakar se je izkazal za enega najtežjih doslej

Kranj, 25. 1. 2019  – Minuli reli Dakar, ki se je letos odvijal v Peruju, se je izkazal za enega najzahtevnejših doslej, saj je kar 70 odstotkov dirke potekalo na peščeni podlagi. Na 5.000 kilometrov dolgo pot, ki se je pričela v Limi, nadaljevala do Tacne na meji s Čilom ter se po desetih dneh zaključila v perujski prestolnici, se je tokrat podalo več kot 330 tovornjakov, avtomobilov in motornih koles.

 

Ekipa Petronas De Rooy je z Gerardom De Rooyem, dvakratnim zmagovalcem Dakarja in zmagovalcem dirke Africa Eco 2018, v razredu tovornjakov osvojila tretje mesto, odličen uspeh znotraj prve deseterice pa so dosegli tudi vsi ostali člani ekipe. Slednjo so sicer sestavljali štirje dirkalni tovornjaki Iveco Powerstar, ki so peščeni teren premagovali s standardnimi terenskimi pnevmatikami Goodyear 375/90R22.5 Offroad ORD, njihovi servisni tovornjaki pa so imeli nameščene pnevmatike OMNITRAC za kombinirano uporabo.

 

»Resda smo ciljali na prvo mesto, a smo s stopničkami zadovoljni,« je po dirki povedal Gerard De Rooy. Po njegovih besedah je bil to eden najzahtevnejših Dakarjev, na katerem so zaradi prevladujočega peščenega terena pnevmatike odigrale še toliko pomembnejšo vlogo. Da so Goodyearove tovorne pnevmatike s svojo zmogljivostjo kos tudi najtežjim preizkušnjam, dokazujejo tako doseženi rezultati kot tudi podatek, da je bila ekipa De Rooy edina, ki je na cilj prispela z vsemi svojimi tovornjaki.

Rezultati:

1. Eduard Nikolaev
2. Dmitry Sotnikov
3. Gerard De Rooy (Petronas De Rooy)
4. Federico Villagra (Petronas De Rooy)
7. Ton Van Genugten (Petronas De Rooy)
10. Ton Van Genugten (Petronas De Rooy)

Več informacij:

Kaja Lesjak
Marketing koordinator za tovorno pnevmatiko Adria
Goodyear Dunlop Sava Tires, d. o. o.
T: +386 (0)4 207 7661
kaja_lesjak@goodyear.com

25. januarja 2019