Največji povratek v zgodovini motošporta pripada Johnu McGuinnessu

Dirkaški navdušenci iz vse Evrope so v Dunlopovi kampanji za največji povratek v svetu motošporta izbrali lanskoletno zmago McGuinnessa na prvenstvu Isle of Man TT, s katero je dirkač presenetil vse in dal jasno vedeti, da z njim še zdaleč ni konec.

 

Kranj, 19. april 2016 – Navijači iz vse Evrope, med drugim tudi iz Slovenije, so v sklopu kampanje »Great Fightbacks« za največji povratek v Dunlopovi obsežni zgodovini motošporta izglasovali zmago Johna McGuinnessa na prvenstvu Isle of Man TT. Pretekle sezone in večji del lanskoletnega tekmovalnega obdobja McGuinnessu niso bile naklonjene in nihče tako niti pomislil ni, da se lahko vrne med najboljše. Vendar je John po enem najslabših tednov lanskoletne sezone TT uspešno prebrodil slabšo kondicijsko pripravljenost in posledice poškodbe ter na dirki Senior TT osvojil svojo 23. zmago, s čimer je dal vsem vedeti, da z njim nikakor še ni konec.

 

Dunlop je v sklopu kampanje Great Fightbacks pripravil ožji izbor desetih navdihujočih zgodb iz sveta motošporta, vsaka pa se lahko pohvali s svojim junakom, ki se je z neukrotljivim duhom, odločnostjo in predanostjo ponovno prebil na vrh. Na drugo mesto se je uvrstila zgodba, v kateri se je Mike ‘The Bike’ Hailwood po 11-letni prekinitvi vrnil na prizorišče motociklističnega dirkanja in leta 1978 prepričljivo zmagal na dirki Isle of Man TT. Tretjeuvrščena pa je bila znamenita zmaga Marca Marqueza na dirki Estoril GP 2010.

 

Zgodbe si lahko v celoti ogledate tudi na spletni strani Great Fightbacks.

 

 

 

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

19. aprila 2016