Nova Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 za zanesljivo vožnjo skozi celo leto

Goodyear je predstavil novo celoletno pnevmatiko Vector 4Seasons Gen-3, s čimer je dopolnil svojo večkrat nagrajeno serijo celoletnih pnevmatik. Nova generacija pnevmatike zahvaljujoč številnim inovativnim tehnologijam voznikom prinaša večjo zmogljivost tako na mokri in suhi podlagi kot tudi na snegu.

Kranj, 11. maj 2020 – Nova pnevmatika Vector 4Seasons Gen-3 predstavlja naslednjo generacijo pnevmatik iz nadvse uspešne serije celoletnih pnevmatik Goodyear Vector 4Seasons. Njena predhodnica, pnevmatika Vector 4Seasons Gen-2, je namreč prejela več nagrad kot katera koli druga znamka1, najnovejša generacija pnevmatik iz omenjene serije pa prinaša še večjo zmogljivost.

 

Pnevmatika Vector 4Seasons Gen-3 je izjemno odporna proti akvaplaningu.

 

Celoletne pnevmatike sicer predstavljajo enega najhitreje rastočih segmentov v industriji avtoplaščev, vozniki pa ob nakupu celoletnih pnevmatik največ pozornosti namenjajo trem vidikom – varnosti v vseh vremenskih razmerah, učinkovitemu zaviranju in oprijemu na mokri podlagi ter odličnim lastnostim pri zaviranju na suhi podlagi.

Napredne tehnologije za večjo zmogljivost

 

Pnevmatika Vector 4Seasons Gen-3 zahvaljujoč Goodyearovi tehnologiji Snow Grip zagotavlja boljši oprijem in s tem tudi boljšo vodljivost na snegu. Številne lamele v osrednjem delu tekalne plasti omogočajo, da se pnevmatika ‘zagrize’ v sneg, kar za pet odstotkov izboljšuje njeno vodljivost na snegu v primerjavi s pnevmatiko prejšnje generacije.2

 

Tehnologija Dry Handling zagotavlja čvrste bloke v osrednjem in ramenskem delu pnevmatike, ki zmanjšujejo deformacijo pri zahtevnih manevrih. Glede na prejšnjo generacijo pnevmatike to pomeni za pet odstotkov boljše lastnosti pri zaviranju na suhi podlagi.3

 

Obenem je pnevmatika Vector 4Seasons Gen-3 ohranila izjemno odpornost proti akvaplaningu, s katero se je ponašala že pnevmatika prejšnje generacije. Zaslugo za to ima Goodyearova tehnologija Aqua Control, ki z uporabo globokih in širokih kanalov izboljšuje razprševanje vode.

Nova pnevmatika predstavlja naslednjo generacijo pnevmatik iz nadvse uspešne serije celoletnih pnevmatik Goodyear Vector 4Seasons.
Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 prinaša večjo zmogljivost tako na mokri in suhi podlagi kot tudi na snegu.

“Naši oblikovalci in inženirji so si zadali zahtevno nalogo ─ izboljšati pnevmatiko Vector 4Seasons Gen-2, celoletno pnevmatiko, ki je prejela več nagrad kot katera koli druga znamka1,” je ob predstavitvi nove pnevmatike poudaril Mike Rytokoski, podpredsednik in glavni direktor trženja za Goodyear Europe, in dodal: “Ponosni smo, da smo s pnevmatiko Vector 4Seasons Gen-3 najboljše naredili še boljše.”

 

65 novih dimenzij pnevmatike Vector 4Seasons Gen-3 bo postopoma uvedenih v letu 2020, preostale pa bodo sledile v naslednjih dveh letih. Novo Goodyearovo celoletno pnevmatiko so že odobrili številni avtomobilski proizvajalci. Predvideno je, da bodo v drugi polovici leta pnevmatiko kot prvo opremo začeli nameščati na vozila, kot so Peugeot 2008/3008/5008, DS3 Crossback in DS7 Crossback, še letos pa bo sledila tovarniška vgradnja tudi na več drugih vozilih.

1 Na podlagi 34 testov, ki jih je izvedlo 18 vodilnih in neodvisnih evropskih revij o pnevmatikah od januarja 2015 do decembra 2019. Izračun temelji na številu testov, na katerih je Goodyear osvojil prvo mesto v segmentu celoletnih pnevmatik v primerjavi z vsemi testiranimi konkurenti. Več informacij je dostopnih na https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/legal-disclaimer-test-claims.html.
2 Interni test, dimenzija 205/55R16 91V na vozilu VW Golf.
3 Interni test, dimenzija 205/55R16 91V na vozilu VW Golf.

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga za potniško pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7025
romana_stare@goodyear.com

11. maja 2020