Nova Goodyearova pnevmatika UltraGrip Performance za ultimativno vožnjo v zimskih mesecih

Nova zimska pnevmatika, pri razvoju katere so v Goodyearu na prvo mesto postavili varnost, zagotavlja odličen oprijem v vseh zimskih razmerah ter krajšo zavorno pot.

 

Kranj, 13. 10. 2015 – Na trg prihaja nova visokozmogljiva zimska pnevmatika Goodyear UltraGrip Performance, ki se odlično obnese v vseh zimskih razmerah: tako na snegu kot tudi na snežni brozgi in ledu. Nova pridobitev nadaljuje zgodbo uspešnih pnevmatik UltraGrip, ki so jih v preteklih letih prodali že približno 60 milijonov, ter gradi na podlagi kar 44-ih let inovacij.

 

 

Pnevmatika se lahko pohvali z odličnim oprijemom vozišča in je izjemno vodljiva v vseh zimskih razmerah, za kar so zaslužne izboljšane lamele s sistemom medsebojnega prepletanja, izpopolnjen dezen tekalne plasti in številni aktivatorji blokov. V primerjavi s konkurenčnimi pnevmatikami Goodyear UltraGrip Performance zagotavlja kar za 3 odstotke krajšo zavorno pot na snegu1, izpostaviti pa velja še povečano odpornost proti akvaplaningu na mokrih in s snežno brozgo pokritih cestah ter večjo zmogljivost na suhih in poledenelih cestah skozi celotno življenjsko dobo pnevmatike2. Pnevmatika je opremljena tudi z indikatorjem obrabe tekalne plasti, s pomočjo katerega voznik lažje presodi, kdaj je potrebno pnevmatiko nadomestiti z novo.

 

Prodajni program pnevmatik UltraGrip Performance zajema 38 potniških pnevmatik, namenjenih srednje velikim in velikim vozilom.

 

 

Več informacij:

Romana Stare 
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

 

Opombe:

(1) Glede na povprečje štirih glavnih konkurenčnih pnevmatik. Meritve je po Goodyearovem naročilu izvedel TÜV SÜD Automotive decembra 2014 in januarja 2015; dimenzija pnevmatike: 225/50R17 98V; testno vozilo: BMW 320d; kraj: SaariselkaIvalo (FI), Mireval (F), Montpellier (F), TÜV SÜD Allarch (D), TÜV SÜD Garching (D); št. poročila: 713051336
(2) Glede na predhodnico.

13. oktobra 2015