Nova pnevmatika Dunlop D213 GP Pro v hipu postala zmagovalka dirk

Za najnovejšo pnevmatiko Dunlop D213 GP Pro, homologirano za cestno vožnjo, so se že odločile najboljše ekipe ter vozniki v razredih Superstock in Supersport. D213 GP Pro je sicer že tretja pnevmatika, ki jo je v zadnjih šestih mesecih Dunlop ponudil voznikom hiperšportnih motornih koles.

 

Kranj, 27. junij 2017 – Na trg prihaja povsem nova hiperšportna pnevmatika Dunlop D213 GP Pro, ki bo nasledila zmagovalko legendarne dirke Isle of Man TT. Pnevmatika je namenjena motoristom, ki imajo tehnično podporo dirkalnega moštva in imajo svoj športni motocikel v celoti prilagojen za dirke. V D213 GP Pro je Dunlop vključil kar nekaj novih tehnologij, pri tem pa z zmagami na glavnih motociklističnih prvenstvih že dokazal njihovo izvrstnost.

 

Nova, napredna zgradba sprednje pnevmatike

Na podlagi uspešno izvedenih testov v motošportu je Dunlop v sprednjo pnevmatiko vključil najnovejšo generacijo tehnologije Jointless belt (JLB) construction, za katero so značilni trije sloji, ki pri velikih centrifugalnih silah in pri nagibih med hitro vožnjo skozi ovinke dokazano zmanjšujejo deformacijo pnevmatike, poleg tega pa tehnologija JLB zagotavlja tudi dodatno preciznost ter stabilnost pri močnem zaviranju. Sprednja pnevmatika se lahko pohvali tudi z novo obliko profila, ki v kombinaciji s tehnologijo JLB omogoča večjo naležno površino pri vseh kotih nagiba, lažje krmiljenje in veliko odzivnost pri vstopu v ovinek.

 

Nova zgradba zadnje pnevmatike in različica za Endurance

Svojo priznano tehnologijo JLB je Dunlop uporabil tudi pri zadnji pnevmatiki, kjer pa ima zgradba JLB eno samo plast iz aramidnih vlaken z visoko natezno trdnostjo. Zaradi tega je kordno ogrodje močno, vendar lahko, pnevmatika pa je izjemno predvidljiva, odzivna in konsistentna z vidika zmogljivosti.

 

Ponudbi pnevmatik D213 GP Pro je Dunlop dodal tudi različico Endurance za zadnjo pnevmatiko, pri kateri je uporabil svoje obsežno znanje, ki ga je pridobil kot najuspešnejši proizvajalec pnevmatik v zgodovini svetovnih prvenstev v vzdržljivostni vožnji FIM Endurance World Championship. Pnevmatika je tako izdelana po Dunlopovi najnovejši tehnologiji Heat Control, ki povečuje njeno odpornost proti trganju. Sama tehnologija Heat Control sicer vključuje dvoplastno zmes; močno in trpežno zunanjo zmes ter osnovno zmes, ki omogoča, da ima pnevmatika v vseh letnih časih in pri vsakršni konfiguraciji proge optimalno delovno temperaturo.

 

Pnevmatika se lahko pohvali tudi z radikalnim dezenom tekalne plasti v obliki plavuti ter optimiziranimi koti kanalov, kar zagotavlja optimalen čas segrevanja in maksimalen stik s cesto v suhem vremenu.

Prvi nastopi na dirkah zaznamovani z zmagami

Prvo zmago je pnevmatika D213 GP Pro dosegla, ko je z njo na otvoritveni dirki zahtevnega prvenstva CIV National Trophy 600 v italijanski Imoli vodilno mesto zasedel Stefano Casalotti (Yamaha). Sledil je zmagovit uspeh na otvoritvi nemškega prvenstva IDM Supersport v Nurburgringu, kjer je Kevin Wahr (Yamaha) na obeh dirkah zasedel najvišjo stopničko.

 

D213 GP Pro je sicer že tretja hiperšportna pnevmatika, ki jo je Dunlop v zadnjih šestih mesecih predstavil na trgu. Pred tem je za redno vožnjo na dirkališčih predstavil GP Racer D212, za pretežno cestno vožnjo in občasno uporabo dirkalnih prog pa SportSmart2 Max.

 

 

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

 

27. junija 2017