Nova pnevmatika Dunlop RoadSmart III SC za vrhunske turne in športne skuterje

Najnovejša pnevmatika Dunlop RoadSmart III SC z združitvijo preizkušenih in novih tehnologij predstavlja optimalno opremo za voznike močnejših ter športnih skuterjev proizvajalcev, kot so BMW, Kymco, Suzuki, SYM in Yamaha. Nova pnevmatika namreč zagotavlja visoko trpežnost in celoletno zmogljivost na visoki ravni.

 

Kranj, 5. april 2017 – Dunlop je priznano serijo pnevmatik RoadSmart III razširil z novo različico Dunlop RoadSmart III SC, ki je namenjena vrhunskim turnim in športnim skuterjem. Najnovejša pnevmatika je trpežna in zagotavlja celoletno zmogljivost na visoki ravni, zato se je že usidrala na samem vrhu Dunlopovega bogatega portfelja pnevmatik ScootSmart.

 

Pri razvoju nove pnevmatike so pri Dunlopu združili že preizkušene tehnologije z novimi, saj so želeli zadovoljiti visoke zahteve motoristov, ki pri svojih skuterjih stremijo k udobnemu vsakodnevnemu prevozu, obenem pa si želijo športne vožnje in okretnosti, značilne za športno-turna motorna kolesa. Pri pnevmatiki RoadSmart III SC so tako uporabili enak dezen, kot ga ima RoadSmart III, to je t. i. Interconnecting Groove Tread (iGT) dezen in s tem dosegli učinkovito odvajanje vode ter enakomerno obrabo. Novo pnevmatiko prav tako kot njeno športno-turno različico odlikuje zgradba z neprekinjenim pasom, t.i. Jointless Belt (JLB) construction, ki ohranja stabilno naležno površino ter zmanjšuje deformacijo in pregrevanje.

Nova tehnologija Camber Thrust Tuning (CTT) za progresivno zavijanje brez napora

 

Poleg že preizkušenih tehnologij se RoadSmart III SC ponaša tudi z inovacijo Camber Thrust Tuning, ki zagotavlja progresivno zavijanje brez napora. Ob nagibu v ovinku lahko razlika v previsu med sprednjo pnevmatiko pod kotom in zadnjo, usmerjeno naravnost, privede do tršega krmiljenja in vodenja motornega kolesa. Čeprav je to pri športnih motociklih v nekaterih primerih zaželeno, saj vozniku pri zelo visoki hitrosti zagotavlja boljši občutek in več povratnih informacij, je Dunlop pri različici za skuterje z uporabo tehnologije CTT poskrbel, da je za krmiljenje potrebnega manj napora. S spremenjeno obliko bočnice je tako zagotovil lažji vstop v ovinek, kar je idealno za vsakodnevne mestne voznike, ki potrebujejo okretnost in hiter odziv pri spreminjanju smeri.

 

Športno-turna pnevmatika RoadSmart III se je že izkazala na neodvisnih testih. Motorrad jo je opisal kot zelo dobro uravnoteženo, vsesplošno zmogljivo pnevmatiko, ki na stranskih cestah nudi obilo zabave, obenem pa voznika ob vožnji v mokrem navdaja z zaupanjem. Pnevmatika Dunlop RoadSmart III SC pa je bila že deležna potrditve s strani enega izmed vodilnih proizvajalcev vrhunskih skuterjev, saj jo je Yamaha izbrala za prvo opremo letošnje serije modela Tmax 530 DX.

 

Pnevmatika RoadSmart III SC je na voljo v dveh sprednjih dimenzijah (120/70R14 in 120/70R15) in dveh zadnjih (160/60R14 in 160/60R15), s katerimi pokriva širok razpon skuterjev.

 

 

 

 

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

 

 

05. aprila 2017