Nova superšportna pnevmatika Dunlop SportSmart Max za izjemno vodljivost in natančno krmiljenje

Najnovejša Dunlopova pnevmatika SportSmart Max prinaša občutne izboljšave na področju prevoženih kilometrov in zmogljivosti v mokrem, obenem pa omogoča izjemno vodljivost ter natančno krmiljenje motornega kolesa.

 

Kranj, 12. december 2016 – Dunlop je naznanil prihod najnovejše superšportne pnevmatike za motorna kolesa SportSmart2 Max, katero odlikuje vrhunska cestna zmogljivost, odlično pa se obnese tudi na dirkalni stezi. Pri njenem razvoju je Dunlop združil znanje, ki ga je pridobil z zmagami na svetovnih Endurance prvenstvih, z izkušnjami, nabranimi z razvojem revolucionarne športno-turne pnevmatike RoadSmart III.

 

 

Dunlopova evropska razvojna ekipa si je pri snovanju pnevmatike SportSmart Max postavila izredno visoke cilje, saj so morali ohraniti vrhunski oprijem njene predhodnice SportSmart, hkrati pa dvigniti raven vodljivosti, odzivnosti in obrabe. Z namenom, da vse to dosežejo, se je Dunlop pri razvoju osredotočil na štiri področja, ki jih predstavljamo v nadaljevanju.

1. Pasovi iz rajona in zgradba sprednje pnevmatike z neprekinjenim aramidnim ovojem (JLB)

 

Z znanjem, ki ga je pridobil z RoadSmart III, je Dunlop za sprednjo pnevmatiko razvil povsem novo zgradbo, s katero je dosegel trajnejšo visoko zmogljivost in krajši čas ogrevanja. Navedena zgradba namreč zmanjšuje deformacije pnevmatike, ki jih pri visoki hitrosti, še zlasti pri nagibu kolesa, povzročajo centrifugalne sile, poleg tega pa, kot dokazuje primerjava SportSmart Max s predhodnico Dunlop SportSmart na internem testiranju, poveča vzdržljivost sprednje pnevmatike za osupljivih 25 %. Poleg tega so Dunlopovi inženirji stremeli k razvoju pnevmatike, ki je optimalno zmogljiva tudi pri nizkih temperaturah. Nova zgradba motoristom tako pri cestni vožnji kot tudi pri občasni uporabi na dirkališču nudi visoko mero zaupanja.

 

2. Izpopolnjena oblika in bočnica prednje pnevmatike

 

Pri pnevmatiki SportSmart2 Max je želel Dunlop še izboljšati vodljivost njene predhodnice in jo zato opremil z novo obliko profila. Ta omogoča lahkotnejšo vodljivost in večjo odzivnost pri vstopu v ovinek, pri zaviranju v ovinku pa zmanjšuje težnjo po dviganju sprednjega dela motornega kolesa. Najnovejša superšportna pnevmatika se lahko pohvali tudi z izpopolnjeno bočnico s stopničastim robom, ki omogoča večjo zanesljivost pri vožnji v največjih naklonih.

 

3. Zmes s tremi polimeri in siliko

 

Z namenom, da izboljša zmogljivost na mokri in obenem ohrani odličen oprijem na suhi podlagi, je Dunlop razvil posebno zmes, ki v mokrem in hladnem vremenu zagotavlja večjo naležno površino, s tem pa tudi maksimalen oprijem. Primerjava v okviru Dunlopovega internega testiranja je pokazala, da ima nova SportSmart2 Max v primerjavi s predhodnico za 4 % boljši oprijem na mokri podlagi.

 

4. Zadnja pnevmatika opremljena s tehnologijo Multi-Tread

 

Motorna kolesa, opremljena s pnevmatikami Dunlop, so od leta 1994 zmagala na 16 svetovnih prvenstvih, pri tem pa je pomembno vlogo odigrala predvsem tehnologija Multi-Tread, s katero so bile opremljene zadnje pnevmatike. SportSmart Max se tako lahko pohvali s trpežno zmesjo v osrednjem delu in zmesjo za čvrsti oprijem na ramenskem območju, kar ji zagotavlja enakomerno obrabo ter trajnejšo zmogljivost na cesti.

 

SportSmart Max, ki bo v prodaji februarja, predstavlja nov temelj Dunlopovega obsežnega portfelja superšportnih pnevmatik. Poleg tega bo Dunlop januarja v ponudbo dodal še novo pnevmatiko GP Racer D212 za dirkalne steze, s tem pa že napoveduje najbolj svežo in inovativno ponudbo v segmentu superšportnih pnevmatik.

 

 

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

13. decembra 2016