Nove tovorne pnevmatike Sava serije 5 za učinkovito vožnjo v vseh vremenskih razmerah

Vsestranske zmogljive in trpežne pnevmatike Sava serije 5 so primerne tako za mestno vožnjo in regionalno distribucijo kot za vožnjo na velike razdalje. Na vseh osnih pozicijah se ponašajo z oznako 3PMSF, s svojim robustnim dezenom tekalne plasti in zgradbo karkase pa pripomorejo tudi k zmanjšanju operativnih stroškov voznih parkov.

Kranj, 1. julij – Sava predstavlja nove pnevmatike serije 5, ki jo sestavljajo pnevmatike Avant 5 za vodilno os, Orjak 5 za pogonsko os in Cargo 5 za prikolice.

Serija je namenjena prevoznikom, ki iščejo robustne in zanesljive celoletne pnevmatike. Pnevmatike Sava serije 5 se namreč v vseh dimenzijah in na vseh osnih pozicijah ponašajo z oznako snežinke v gori s tremi vrhovi (3PMSF), kar dokazuje njihovo skladnost z najzahtevnejšo zakonodajo za zimske pnevmatike. So idealna izbira za prevoznike, ki med zaupanja vrednimi znamkami iščejo rešitev za različne vrste cestnih prevozov ter zasledujejo odlično razmerje med kakovostjo in ceno.

Pnevmatika SAVA AVANT 5 za večjo vzdržljivosti

Pnevmatika za vodilno os Sava Avant 5 ima dezen s petimi rebri z izrazito krivuljo v kanalih, kar se odraža v manjši obrabi pri zavijanju. K večji vzdržljivosti pnevmatike pripomorejo tudi za 4 % večji volumen obrabljive gume v tekalni plasti ter za 1 milimeter globlji kanali kot pri njeni predhodnici1. Pnevmatika se ponaša tudi z veliko nosilnostjo, s čimer je kos zahtevam najnovejših generacij tovornjakov, ki imajo zaradi okoljevarstvenih standardov EURO 6 in komponent, povezanih z elektrifikacijo, več teže na vodilni osi.

Pnevmatika ORJAK 5 za celoletni oprijem in manjšo obrabo

Pnevmatika za pogonsko os Orjak 5 se prav tako ponaša z robustnim dezenom s petimi rebri in številnimi lamelami, ki zagotavljajo močan oprijem v vseh vremenskih razmerah. Njena polodprta rebra na ramenskem delu pa odlikujejo ojačevalni elementi, ki omogočajo manjšo obrabo.

Pnevmatika CARGO 5 z manjšim kotalnim uporom

Pnevmatika Cargo 5 za prikolice s svojo trpežno zgradbo omogoča velik kilometrski potencial. Oznako 3PMSF si je prislužila z dezenom z globokimi lamelami, ki ustvarjajo dodatne oprijemne robove. Ti ob stiku s cesto povečujejo oprijem in učinkovitost zaviranja na mokri podlagi. Pnevmatika ima tudi večji volumen gume v podkanalski plasti, kar zmanjšuje tveganje za poškodbe karkase, s tem pa povečuje možnost obnavljanja tekalne plasti in posledično podaljšuje njeno življenjsko dobo. K manjšim operativnim stroškom dodatno pripomore še zmes tekalne plasti, ki prispeva k manjšemu kotalnemu uporu, kar pomaga povečati izkoristek goriva in omogoča več prevoženih kilometrov.

Video predstavitev novih pnevmatik Sava serije 5 si lahko ogledate tukaj.

1 V primerjavi s predhodnico pri dimenzijah 295/80R22.5, 315/70R22.5 in 315/80R22.5 več obrabljive gume in globlji profil.

Več informacij:

Kaja Lesjak
Marketing koordinator za tovorno pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7661
kaja_lesjak@goodyear.com

01. julija 2021