Novo pnevmatiko Dunlop Geomax MX12 razvili na svetovnem prvenstvu MXGP

Najnovejša pnevmatika Dunlop Geomax MX12 v svoji zmogljivosti občutno prekaša predhodnico, saj nudi izboljšan oprijem na peščeni in blatni podlagi.

Kranj, 29. avgust 2017 – Dunlop je svojo serijo Geomax® obogatil z novo pnevmatiko MX12, ki so jo izdelali na podlagi izkušenj, pridobljenih na tekmovanjih MXGP. Pnevmatike iz navedene serije so nedvomne prvakinje dirk na najvišji ravni, saj sta prav z njimi na letošnjih dirkah FIM World MXGP zmagovala Shaun Simpson in Clement Desalle.

 

Nova pnevmatika Dunlop Geomax MX12 je namenjena vožnji po peščeni in blatni podlagi, v zmogljivosti pa občutno prekaša svojo predhodnico MX11. Za to gre zasluge pripisati trem novim karakteristikam:

  • Izpopolnjen profil pnevmatike: Dunlop je z izpopolnjenim profilom pnevmatike povečal zmogljivost na peščeni ter blatni podlagi. Dodatno je z uvedbo nove V-Block tehnologije dosegel še večji oprijem pri izstopu iz zavoja in večjo naležno površino, ki pripomore k povečani stabilnosti pri zaviranju.
  • Nov dezen tekalne plasti: Dunlop je uvedel nov dezen tekalne plasti, ki je primeren za otežene vozne razmere na blatnem in peščenem terenu, pri njegovem razvoju pa so se osredotočili predvsem na izboljšanje oprijema ter boljši nadzor nad spodrsavanjem. Zadnja pnevmatika se ponaša s tehnologijo Progressive Cornering Block, ki zaradi izboljšanega bočnega oprijema in večjega nadzora nad spodrsavanjem omogoča stabilnost v zavojih.
  • Preoblikovana zgradba kordnega ogrodja: Oprijem in blaženje udarcev so pri Dunlopu izboljšali s preoblikovanjem zgradbe kordnega ogrodja. Ta se ponaša s sistemom nadzora nad razporeditvijo napetosti v kordnem ogrodju, t. i. Carcass Tension Control System, ki omogoča večji premer in s tem večjo naležno površino. Vse to v kombinaciji z nadgradnjo preizkušenega makromolekularnega polimera pnevmatike MX11 zagotavlja veliko trpežnost.

 

 

Z lansiranjem Geomax MX12 Dunlop sedaj nudi celovito MX izbiro. Poleg nove MX12 za pesek in blato sta tu še Geomax MX3S, ki pokriva mehko ter srednje mehko podlago, in MX52, ki se odlično obnese na srednje trdem ter trdem terenu.

 

 

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

29. avgusta 2017