Novo zgrajena zunanja učilnica OŠ Helene Puhar

Kranj, 2. oktober 2017 – Minuli teden je Osnovna šola Helene Puhar v Kranju dobila novo, prav posebno učilnico, ki jo je vodstvo šole želelo zgraditi že dlje časa. Zaradi pomanjkanja sredstev in dodatnih rok so s projektom odlašali, dokler jim letos na pomoč niso priskočili prostovoljci iz družbe Goodyear Dunlop Sava Tires, ki je projekt tudi finančno podprla.

 

OŠ Helene Puhar za otroke s posebnimi potrebami svoj predmetnik rada izvaja na prostem, saj lepo vreme in svež zrak po izkušnjah šolskih delavcev blagodejno vplivajo tako na učence kot na učitelje. Dele nekaterih predmetov so v toplejših dneh že izvajali na prostem, v t. i. »učilnici pod magnolijo«, ki pa je na žalost premajhna za celoten razred, prav tako pa ne omogoča dostopa učencem na invalidskih vozičkih. Zato je letos ekipa Goodyearovih zaposlenih skupaj z učenci šole izvedla 4-dnevno prostovoljsko akcijo, v kateri so uredili zunanji prostor, ki bo namenjen pouku v naravi.

 

Ravnatelj šole, Janez Cuderman, je pobudo komentiral: »Povezovanje ekipe Goodyearovih zaposlenih in naših učencev pri samem delu je novi učilnici dalo še večjo vrednost. Ob delu in današnji otvoritvi je bilo videti same nasmejane obraze. V imenu učencev in sodelavcev se prostovoljski ekipi iskreno zahvaljujem.«

 

Trinajst Goodyearovcev je od torka do petka nekaj ur dnevno namenila izkopavanju in utrjevanju zunanje površine ter polaganju gumenih tlakovcev in namestitvi lesenih klopi. Renata Košir, vodja prostovoljskega projekta iz družbe Goodyear Dunlop Sava Tires je povedala,: »Veseli me, da delam v podjetju, ki aktivno podpira prostovoljske dejavnosti. Še posebej veliko nam je pomenilo navdušenje in motiviranost otrok, ki so pomagali pri postavitvi učilnice, in hvaležna sem, da se je toliko sodelavcev odzvalo moji pobudi.«

 

Prostovoljci so zunanjo učilnico zgradili v okviru programa Goodyear Boljša prihodnost, znotraj katerega zaposleni s prostovoljskimi akcijami na teme okoljske trajnostnosti, cestne varnosti ali prenosa znanj in veščin lahko prispevajo k lokalnim skupnostim na območjih, kjer deluje Goodyear.

 

 

Več informacij:

Simona Dijak
vodja komunikacij
Goodyear Dunlop Sava Tires. d.o.o.
T: +386 (0)4207 7026
simona_dijak@goodyear.com

02. oktobra 2017