Obeta se epska dirkaška trilogija

Junija se bodo v treh zaporednih tednih zvrstile tri dirke vseh dirk: motociklistični spektakel Isle of Man TT ter legendarni vzdržljivostni preizkušnji 24 ur Le Mansa in 24 ur Nürburgringa. V osrčju omenjenih dirkaških epov leži želja po premikanju mej mogočega, zato Dunlop v svojem tekmovalnem duhu iz leta v leto razvija pnevmatike, ki voznikom omogočajo kar največjo zmogljivost. Znamka Dunlop, ki je bila rojena pred več kot 130 leti in ima samo en cilj ─ zmagovati, bo v tej junijski dirkaški trilogiji s svojimi ekipami dostavila in servisirala več kot pet tisoč pnevmatik.

 

Dunlop v svojem tekmovalnem duhu iz leta v leto razvija pnevmatike, ki voznikom omogočajo kar največjo zmogljivost.

Kranj, 6. junij 2019 – V sodobnem svetu motošporta, zaznamovanem z vse strožjimi predpisi in zahtevami po skladnosti, še vedno obstaja nekaj dogodkov, ki s svojo neukročenostjo in nepredvidljivostjo predstavljajo epske preizkušnje človeške in tehnične zmogljivosti. Letos se bodo vse tri največje tovrstne dirke – Isle of Man TT, 24 ur Le Mansa in 24 ur Nürburgringa –zaporedoma odvile v juniju.

 

Gre za spektakularne dogodke, na katerih imajo pnevmatike ključno vlogo za doseganje rezultatov in varnosti. Pri izbiri pnevmatik velja načelo odprte konkurence, kar pomeni, da se posamezne ekipe in vozniki za Dunlop odločajo povsem po lastni izbiri in ne zaradi zahtevanih predpisov. Dunlop že 130 let ženeta tekmovalni duh in želja po zmagoslavju na dirkah, zato razvija nove tehnologije in iz leta v leto dokazuje vse večjo zmogljivost pnevmatik, s katerimi lahko vozniki na progah premikajo meje mogočega. Junijska trojna dirkaška preizkušnja bo eden od vrhuncev Dunlopove dirkaške sezone, saj bo sodelujočim ekipam dostavil in servisiral predvidoma več kot pet tisoč pnevmatik.

Isle of Man TT

(25. maj–7. junij 2019)
Rekord dirke Isle of Man TT je lani z Dunlopovimi pnevmatikami postavil Peter Hickman.

Dunlop velja za najuspešnejšo znamko pnevmatik v več kot stoletni zgodovini motociklistične dirke na otoku Man v Irskem morju. Poleg številnih zmag v različnih razredih se namreč ponaša tudi z rekordom 59-kilometrske proge, ki ga je lansko leto postavil Peter Hickman. Ena najbolj nevarnih in spektakularnih športnih prireditev na svetu poteka po ovinkastih in valovitih podeželskih cestah ter mestnih ulicah, kjer so zaradi skokov in eksplozivne vožnje s povprečno hitrostjo nad 214 kilometrov na uro obremenitve zares izjemne. Dunlop te izzive rešuje z razvojem številnih novih tehnologij – od nove tekalne zmesi, ki se hitro segreje, do tehnologije »JLB«, ki z zagotavljanjem gladke vožnje in smerne stabilnosti predstavlja veliko prednost za kupce Dunlopovih cestnih pnevmatik.

24 ur Le Mansa

(15.–16. junij 2019)
Dunlopu na 24-urnem maratonu Le Mansa pripada primat med znamkami pnevmatik.

Znamki Dunlop na 24-urnem maratonu Le Mansa pripada nesporni primat med pnevmatikami, saj so avtomobili z Dunlop pnevmatikami vse od prve zmage leta 1924 kar 34-krat zasedli zmagovalni podij. Najznamenitejša vzdržljivostna dirka na svetu z več kot 5.000 prevoženimi kilometri, hitrostmi nad 330 kilometrov na uro in vse krajšimi časi na krog predstavlja neverjetno preizkušnjo za celotno ekipo, voznike, avtomobile in pnevmatike. Zmogljivost slednjih je zaradi enakosti avtomobilov še posebej razvidna v nadvse konkurenčnem razredu LMP2, na katerega se Dunlop zadnja leta osredotoča. Po lanskoletni osmi zaporedni zmagi v tej kategoriji je za letošnjo dirko kar polovica tekmovalcev izbrala znamko Dunlop.

24 ur Nürburgringa

(20.–23. junij 2019)
Dunlop so za vzdržljivostno preizkušnjo 24 ur Nürburgringa izbrale najboljše ekipe, med njimi tudi Phoenix Audi.

Na verjetno najtežjo vzdržljivostno preizkušnjo v motošportu se vsako leto poda več kot 150 avtomobilov iz več kot 20 razredov, ki se spopadejo z legendarno 25-kilometrsko progo »stare šole« v zahodni Nemčiji. Začetki dirke segajo v leto 1970, ko je prva štiri leta zaporedoma slavil Dunlop, med zmagovalnimi vozniki pa je bil tudi nedavno preminuli Niki Lauda (1973). Dunlop je doslej nanizal 18 skupnih zmag, prav tako pa je bil rekordni čas proge dosežen z Dunlopovimi pnevmatikami. Nordschleife sicer z izbočenostjo cestišča, višinskimi razlikami in najrazličnejšimi voznimi površinami za voznike predstavlja nenehen izziv. V želji po zmagah so Dunlop izbrale najboljše ekipe, med njimi tudi Phoenix Audi, s pnevmatikami pa Dunlop oskrbuje tudi številne druge razrede.

Dunlop je na dirkah Le Mans prisoten že vse od leta 1924.

 

 

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga za potniško pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7025
romana_stare@goodyear.com

06. junija 2019