Okronali najboljšega poklicnega voznika tovornjaka

Najboljši poklicni vozniki tovornjakov iz vse Evrope so se na Goodyearovi testni progi v Luksemburgu pomerili v finalu tekmovanja DAF Driver Challenge. Po številnih preizkušnjah, v katerih so pokazali vse svoje znanje in izkušnje, si je naziv najboljšega priboril Belgijec Peter Jacobs, organizatorji in tekmovalci pa so z dogodkom poskrbeli tudi za promocijo tega zahtevnega poklica.

Kranj, 9. oktober 2019 – Več kot 1.000 kandidatov iz 30 držav se je prijavilo na letošnje tekmovanje DAF Driver Challenge, v katerem proizvajalec tovornjakov DAF skupaj z Goodyearom in organizacijo za ugotavljanje skladnosti vozil Dekra izbira najboljšega poklicnega voznika tovornjaka. Finaliste so določila državna tekmovanja, v sklopu katerih so se udeleženci pomerili v zahtevnih teoretičnih in praktičnih nalogah. Med drugim so morali s svojo vožnjo kar najbolje izkoristiti gorivo, varno in pravočasno dostaviti blago, obenem pa tovornjak ohraniti v vrhunskem stanju. Uspelo je 18 voznikom, ki so se v boj za naziv najboljšega podali 28. in 29. septembra na Goodyearovi testni progi v luksemburškem Colmar-Bergu.

Na tekmovanju DAF Driver Challenge so izbirali najboljšega poklicnega voznika tovornjakov.
Goodyearove pnevmatike so voznikom omogočile še boljši izkoristek goriva.
Finalisti tekmovanja DAF Driver Challenge so se pomerili na Goodyearovi testni progi v Luksemburgu

Finalisti so se pomerili v devetih različnih preizkušnjah, strokovna žirija pa je ocenjevala njihove vozniške sposobnosti, osveščenost o varni vožnji, poznavanje prevozniškega poklica, ekološko vožnjo, tehnično znanje ter druga področja. Voznikom so pri doseganju rezultatov pomagale Goodyearove tovorne pnevmatike nove generacije FUELMAX GEN-2 in KMAX GEN-2, ki so pripomogle k boljšemu izkoristku goriva in večjemu številu prevoženih kilometrov.

 

Po dvodnevnem dogodku se je z nazivom najboljšega voznika tovornjaka okronal Belgijec Peter Jacobs, zmago pa posvetil stanovskim kolegom, ki se vsak dan soočajo z izzivi na cesti. Tekmovanje je tako poskrbelo tudi za promocijo tega zahtevnega poklica, ki za doseganje odličnih rezultatov terja tako vrhunsko opremo kot tudi izkušnje, znanje in spretnosti voznikov.

Več informacij:

Kaja Lesjak
Marketing koordinator za tovorno pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7661
kaja_lesjak@goodyear.com

10. oktobra 2019