Pnevmatike FUELMAX so v praktičnem preizkusu s svojim prihrankom prepričale nemško prevozno podjetje Bartkowiak.

Kranj, 2. september – Nemško prevozno podjetje Spedition Bartkowiak je izvedlo obsežno primerjalno testiranje in potrdilo prihranek pri gorivu, ki ga prinaša Goodyearova linija tovornih pnevmatik FUELMAX. V primerjavi s pnevmatikami za boljši izkoristek goriva druge vrhunske znamke so vozniki s pnevmatikami FUELMAX na 100 kilometrov prihranili kar do 1,6 litra goriva. Na podlagi testiranj se je nemško podjetje odločilo, da bo s pnevmatikami FUELMAX postopoma opremilo celoten vozni park. Omenjena linija pa bo igrala pomembno vlogo tudi pri projektu, v katerem želi nemški prevoznik do leta 2020 v svojem voznem parku zmanjšati skupno porabo goriva do te mere, da bi na 100 kilometrov porabil največ 20 litrov goriva.

 

V podjetju poudarjajo, da vsak ukrep, s katerim jim uspe zmanjšati porabo goriva, pomeni prihranek, zato so pnevmatike, ki predstavljajo boljši izkoristek goriva, hitro poplačane. Tako bi z zmanjšanjem porabe goriva za na primer 1,2 litra na 100 kilometrov letno v celotnem voznem parku Spedition Bartkowiak privarčevali 45.600 litrov. Pri ceni dizelskega goriva 1,25 evra na liter bi tako letno prihranili kar 57.000 evrov.

 

Pnevmatike FUELMAX na 100 kilometrov prihranijo tudi do 1,6 litra

 

O pnevmatikah Goodyear FUELMAX

FUELMAX predstavlja Goodyearovo linijo tovornih pnevmatik z najboljšim izkoristkom goriva. Družina FUELMAX vključuje pnevmatike FUELMAX S za vodilno os, FUELMAX D za pogonsko os in FUELMAX T za prikolice. Pnevmatike zaradi majhnega kotalnega upora pripomorejo k optimalnemu izkoristku goriva, vendar ne na račun zmogljivosti na drugih pomembnih področjih, kot sta veliko prevoženih kilometrov in zaviranje na mokrem. Pri tem pa pnevmatike FUELMAX D za pogonsko os izpolnjujejo tudi zahteve za zimske pnevmatike, pohvalijo pa se lahko tako z oznako M+S kot tudi s simbolom snežinke v gori s tremi vrhovi, in tako predstavljajo celoletne pnevmatike.
Pnevmatike iz linije FUELMAX zaradi majhnega kotalnega upora zagotavljajo optimalen izkoristek goriva in obenem veliko prevoženih kilometrov

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

02. septembra 2015