Pnevmatike iz najnovejše Goodyearove linije ULTRA GRIP MAX že prepričale proizvajalce tovornih vozil

Možnost tovarniške montaže Goodyearovih najnovejših zimskih tovornih pnevmatik že omogočata proizvajalec tovornih vozil DAF in proizvajalec prikolic Krone.

Kranj, 15. oktober 2015 – Najnovejša Goodyearova linija zimskih tovornih pnevmatik ULTRA GRIP MAX je z izjemno zimsko zmogljivostjo prepričala proizvajalce tovornih vozil. Kot prvi proizvajalec je možnost originalne opreme Goodyearovih pnevmatik ULTRA GRIP MAX ponudilo nizozemsko podjetje DAF. Prevozniki, ki naročajo nove tovornjake DAF, izdelane od 41. tedna dalje, lahko tako po novem za težke zimske razmere izberejo pnevmatike Goodyear ULTRA GRIP MAX S za vodilno os in ULTRA GRIP MAX D za pogonsko os v dimenzijah 315/70R22.5 ter 315/80R22.5. Med proizvajalci prikolic pa je pnevmatike iz nove Goodyearove linije kot originalno opremo prvi omogočil Krone. Priznani proizvajalec je za svoje prikolice, namenjene prevozom v težkih zimskih razmerah, odobril pnevmatike Goodyear ULTRA GRIP MAX T v dimenzijah 385/65R22.5 in 385/55R22.5.

 

 

 

Nova serija zimskih tovornih pnevmatik ULTRA GRIP MAX se lahko pohvali z vrhunsko zmogljivostjo, saj tudi pri polovični obrabi še vedno zagotavlja do 40 % boljši oprijem1 in do 15 % več prevoženih kilometrov2. Linijo sestavljajo tovorne pnevmatike ULTRA GRIP MAX S za vodilno os, ULTRA GRIP MAX D za pogonsko os in ULTRA GRIP MAX T za prikolice, ki se lahko pohvalijo s snežinko v gori s tremi vrhovi (3-Peak-Mountain-Snowflake – 3PMSF – povezava je v angleščini), ki predstavlja uradno oznako pnevmatik za težke zimske razmere, in simbolom M+S.

 

 

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

 

 

Opombe

(1) Primerjalni testi, ki so jih od oktobra 2013 do julija 2014 izvajali v Goodyearovem centru za inovacije v Luksemburgu (GIC*L) z dimenzijo 315/80R22.5, so pokazali, da nova Goodyear ULTRA GRIP MAX D nudi do 40 % boljši oprijem na snegu kot pnevmatika Goodyear ULTRA GRIP WTD. Dejanski rezultati so med drugim odvisni od ceste in vremenskih razmer, dimenzije in polnilnega tlaka pnevmatik ter vzdrževanja vozila.

(2) Izračuni, narejeni v Goodyear GIC*L, so potrdili predvidevanja in pokazali, da nove pnevmatike Goodyear ULTRA GRIP MAX D za pogonsko os v primerjavi s pnevmatikami Goodyear ULTRA GRIP WTD omogočajo do 15 % več prevoženih kilometrov. Dejanski rezultati so med drugim odvisni od ceste in vremenskih razmer, dimenzije in polnilnega tlaka pnevmatik ter vzdrževanja vozila.

15. oktobra 2015