Popolnoma električni Audi e-tron GT opremljen z Goodyearovimi pnevmatikami Eagle f1 Asymmetric 5

Kranj, 30. april 2021 – Audi je že leta 2019 za prvo opremo svojih športnih terencev e-tron izbral Goodyearove pnevmatike, sodelovanje med podjetjema pa bo s prihodom novega popolnoma električnega Gran Turisma doseglo še en pomemben mejnik. Goodyearova vrhunska letna pnevmatika Eagle F1 Asymmetric 5 je bila namreč izbrana za prvo opremo obeh različic tega vznemirljivega električnega avtomobila, saj bosta z njo opremljena tako model e-tron GT quattro kot športni model RS e-tron GT.

Pnevmatika Eagle F1 Asymmetric 5 je bila izbrana za prvo opremo električnega športnega avtomobila Audi e-tron GT.
Vrhunska letna pnevmatika združuje luksuzno udobje z vrhunskim zaviranjem v dežju in vodljivostjo na suhi podlagi.

Pnevmatika Eagle F1 Asymmetric 5 zahvaljujoč uporabi Goodyearovih inovativnih tehnologij združuje luksuzno udobje z vrhunskim zaviranjem v dežju in vodljivostjo na suhi podlagi, ob tem pa ne povečuje ravni hrupnosti vožnje. Goodyearovi strokovnjaki so njeno izboljšano zmogljivost dosegli z osredotočanjem na upogib dezena tekalne plasti med prenašanjem bočnih sil. Rezultat so izjemna natančnost vozila pri vstopu v ovinek, višja raven oprijema ter učinkovito in gladko pospeševanje. Povečana pa je tudi odzivnost pri krmiljenju, kar vozniku zagotavlja boljši nadzor in užitek v vožnji.

 

Pnevmatika s svojimi prednostmi brezhibno izpolnjuje kompleksne zahteve električnega vozila Audi e-tron GT, v katerem se prepletajo športni duh, udobje in trajnost. Audi je namreč potreboval pnevmatike, ki bodo kos takojšnji moči in zmogljivosti, saj električna motorja na sprednji in zadnji osi pri modelu e-tron GT quattro razvijeta 350 kW (476 KM), pri športni različici RS e-tron GT pa 440 kW (598 KM). To omogoča izjemno dinamične pospeške, saj do stotice pospešita v 4,1 oziroma 3,3 sekunde (model RS).

 

21-colska pnevmatika Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 bo nameščena na obe različici Audija e-tron GT, in sicer v dimenzijah 265/35 R21 na sprednji in 305/30 R21 na zadnji osi.

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga za potniško pnevmatiko Adria
T: +386 (0)4 207 7025
romana_stare@goodyear.com

13. maja 2021