Pregled zimskih pnevmatik blagovnih znamk Goodyear, Dunlop, Fulda in Sava

V izboru zimskih pnevmatik sta med drugim Goodyearova UltraGrip Performance Gen-1 in Dunlopova Winter Sport 5 SUV, ki sta se tudi na letošnjih testih uvrstili na sam vrh, ter novi pnevmatiki Fulda in Sava, namenjeni športnim terencem.

Kranj, 11. oktober 2017 – Goodyear Dunlop Sava Tires pred prihodom zimske sezone predstavlja pnevmatike svojih blagovnih znamk, ki omogočajo varno, zmogljivo in zanesljivo vožnjo.

 

GOODYEAR

 

Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 nadaljuje z odličnimi ocenami

Visokozmogljiva pnevmatika UltraGrip Performance Gen-1 tudi v letošnjem letu na neodvisnih testih nadaljuje z odličnimi uvrstitvami. Na nedavnem testu zimskih pnevmatik dimenzije 235/55 R17, ki sta ga opravila Gesellschaft für Technische Überwachung (GTÜ) in evropski avtomobilski klub ACE1, se je namreč uvrstila na drugo mesto, pri tem pa sta jo oba označila za ‘priporočljivo’. Pnevmatika se je zelo dobro obnesla v vseh kategorijah, saj je bila med najboljšimi na zasneženi, mokri in suhi podlagi, izkazala pa se je tudi kot zelo tiha. Prav tako se je UltraGrip Performance Gen-1 odlično odrezala na skupnem testu zimskih pnevmatik 2017 v dimenziji 215/65 R16 H, ki so ga opravili ADAC, TCS in ÖAMTC2, saj se je uvrstila na deljeno drugo mesto. Prejela je najboljše ocene za izkoristek goriva in raven hrupa, pohvalili pa so tudi njeno zmogljivost na suhi, mokri ter poledeneli podlagi.

 

Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1 za športne terence

Voznikom športnih terencev, ki si želijo varne in zmogljive vožnje v zimskih razmerah, je na voljo lani predstavljena Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1. Zimska pnevmatika s svojim preoblikovanim dezenom omogoča boljši oprijem3 , čvrsti in prožni bloki tekalne plasti pa izboljšujejo vodljivost na suhih cestah ter oprijem na snegu. Zasluge za to nosi t.i. tehnologija 3D BIS, sistem medsebojnega prepletanja blokov, ki omogoča večje ravnotežje med vodljivostjo na suhi podlagi in zmogljivostjo na snegu. Učinkovitejše zaviranje in boljši oprijem na zasneženih ter poledenelih cestah pnevmatiki zagotavljajo pod kotom nameščeni bloki, dodatno pa k temu pripomore še tehnologija ActiveGrip z večjo naležno površino pnevmatike4, kar povečuje stabilnost vozila na cesti. Pnevmatika je že v lanskem letu zasedla najvišja mesta na številnih testih, med drugim je v reviji Auto Bild Allrad5 premagala konkurenco in zasedla prvo mesto.

 

 

 

DUNLOP

 

Dunlop Winter Sport 5 za izjemno zmogljivost tudi v nepričakovanih zimskih razmerah

Pnevmatika Winter Sport 5 je bila oblikovana z namenom, da voznikom pomaga varno premagati nepredvidljive zimske razmere, kot so poledica, snežna brozga in moker sneg. Pri razvoju in testiranju nove pnevmatike je sodelovalo več kot štiristo strokovnjakov na kar treh celinah. Po dveh letih intenzivnega dela so voznikom ponudili pnevmatiko, ki zagotavlja izboljšano zmogljivost na zasneženih cestah in izvrsten bočni oprijem na spolzkih površinah. Pnevmatika je na skupnem testu zimskih pnevmatik 2017 v dimenziji 215/65 R16 H, ki so ga opravili ADAC, TCS in ÖAMTC6zasedla prvo mesto. Po mnenju ÖAMTC “pnevmatika Dunlop Winter Sport 5 glede varnosti nima nobene šibke točke, izkazala pa se je tudi na področju izkoristka goriva in obrabe”.

 

Dunlop Winter Sport 5 SUV zmagovalka testov

Pnevmatika Dunlop Winter Sport 5 SUV, namenjena športnim terencem, izpolnjuje zahteve voznikov, ki iščejo zanesljiv oprijem na mokrih in zasneženih cestah, odlične lastnosti pnevmatike pri vožnji čez ovinke ter odpornost proti akvaplaningu. Winter Sport 5 SUV je bila na testu zimskih pnevmatik GTÜ/ACE7 razglašena za zmagovalko. GTÜ in ACE sta jo kot edino označila za ‘zelo priporočljivo’, saj je tako v zimskih razmerah kot na mokri in suhi podlagi vselej dosegla najvišje točke. Dunlop Winter Sport 5 je bila še zlasti prepričljiva s svojimi lastnostmi pri zaviranju na mokri podlagi, kar je po mnenju ACE/GTÜ za pnevmatiko nadvse pomembno.

FULDA

 

Fulda Kristall Control HP2 za visokozmogljive avtomobile

Pnevmatika Fulda Kristall Control HP2 s pomočjo tehnologije »Snow Catcher«, zaradi katere sneg ostane v tekalni plasti in se močno stisne, omogoča boljši oprijem v snežnih razmerah. Inovativna zmes tekalne plasti s polno siliko zagotavlja oprijem pri nizkih temperaturah in s tem boljši nadzor nad vozilom, pnevmatika Kristall Control HP2 pa poleg zmogljivosti omogoča tudi več prevoženih kilometrov. Dodatno še tehnologija lamel 3D Bubble Blades pnevmatiki zagotavlja ravnotežje med oprijemom na snegu in ledu ter stabilnostjo, ki je potrebna za odlično vodljivost ter učinkovitost pri zaviranju.

 

Nova Fuldina pnevmatika Kristall Control SUV za težke zimske razmere

Fulda je svojo ponudbo obogatila z visokozmogljivo pnevmatiko Kristall Control SUV za težke zimske razmere, ki prinaša nemško tehnologijo in zmogljivost po konkurenčni ceni. Pnevmatika je bila razvita prav za sodobne športne terence, saj ta vozila, še zlasti v zimskih razmerah, zaradi svoje teže in visokega težišča zahtevajo posebne pnevmatike z boljšim oprijemom ter večjo vodljivostjo. Pnevmatika po zaslugi tehnologije Snow Catcher zagotavlja odličen nadzor nad vozilom na zasneženi podlagi, stabilnost in nadzor na suhih cestah povečuje napreden dezen tekalne plasti, poleg tega pa se pnevmatika lahko pohvali še s številnimi prevoženimi kilometri in manjšo porabo goriva.

 

SAVA

 

S Savo Eskimo HP 2 do boljšega oprijema

Pri razvoju pnevmatike Eskimo HP2 so v Savi uporabili vse svoje strokovno znanje in izkušnje s področja zimskih pnevmatik. Tako se s kljukasto oblikovanimi rebri pnevmatika bolje oprime zasnežene vozne podlage, kar izboljšuje tudi pospeševanje in vodljivost vozila. Pnevmatika ima zaradi konture tekalne plasti z več radiji dolgo in široko naležno površino, ki enakomerno pritiska na podlago ter s tem zagotavlja učinkovit oprijem na poledenelih in spolzkih cestah. Posledično to voznikom omogoča boljši nadzor nad vozilom. V primerjavi s predhodnico, pnevmatiko Eskimo HP, najnovejša pnevmatika nudi tudi boljšo vodljivost na suhih in mokrih površinah.

 

Nova zimska pnevmatika za športne terence Sava Eskimo SUV 2

Visokozmogljiva zimska pnevmatika Eskimo SUV 2 za športne terence se lahko pohvali z evropsko kakovostjo in prijazno ceno, razvita pa je bila z namenom, da voznikom športnih terencev prinaša umirjenost ter občutek varnosti. Zaradi uporabe naprednih tehnologij se pnevmatika lahko pohvali s povečano vodljivostjo, boljšim nadzorom nad vozilom, izvrstno vodljivostjo na snegu in učinkovitim zaviranjem ter odličnim oprijemom na mokrih cestah. Dodatna prednost je še zmanjšana raven kotalnega hrupa. S pomočjo nove zimske pnevmatike za športne terence Sava Eskimo SUV 2 boste tudi na zasneženi in poledeneli podlagi ohranili odličen nadzor nad vozilom.

 

 

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

 

 

Opombe:

Opomba 1: GTÜ/ACE (Nemčija) – Test zimskih pnevmatik, september 2017 – 235/55R17 – Dunlop Winter Sport 5 SUV, Continental WinterContact TS850P, Goodyear UG Performance Gen-1, Nokian WR A4. Testno vozilo: Ford Kuga.

Opomba 2: ADAC (DE)/ ÖAMTC (AT)/ TCS (CH) – Test zimskih pnevmatik, september 2017 – 215/65R16 98/102H – Dunlop Winter Sport 5, BF Goodrich g-Force Winter 2, Goodyear UltraGrip Performance Gen-1, Nokian WR D4.

Opomba 3: V primerjavi s predhodnico Goodyear Ultragrip +SUV.

Opomba 4: V primerjavi s predhodnico, pnevmatiko Goodyear Ultragrip SUV+.

Opomba 5: Test je izvedel Auto Bild allrad (D), zima 2016. Dimenzija pnevmatike: 255/55R18. Vključene pnevmatike: GY UltraGrip Performance SUV Gen-1, CON WinterContact TS850P SUV, DUN Winter Sport 5, Pirelli Scorpion Winter, Michelin Latitude Alpin LA2, 2016.

Opomba 6: ADAC (DE)/ ÖAMTC (AT)/ TCS (CH) – Test zimskih pnevmatik, september 2017 – 215/65R16 98/102H – Dunlop Winter Sport 5, BF Goodrich g-Force Winter 2, Goodyear UltraGrip Performance Gen-1, Nokian WR D4.

Opomba 7: GTÜ/ACE (Nemčija) – Test zimskih pnevmatik, september 2017 – 235/55R17 – Dunlop Winter Sport 5 SUV, Continental WinterContact TS850P, Goodyear UG Performance Gen-1, Nokian WR A4. Testno vozilo: Ford Kuga.

11. oktobra 2017