Prevozniki ste vabljeni k izpolnjevanju ankete o trajnostni resničnosti

Goodyear drugo leto zapored vabi upravljavce tovornih voznih parkov in druge zaposlene v prevozništvu k sodelovanju v raziskavi o trajnostni resničnosti. Z raziskavo želijo slediti njihovemu napredku na tem področju, obenem pa ugotoviti, v kolikšni meri na doseganje zelenih ciljev vplivajo aktualne gospodarske razmere.  Anketa je do 15. 7. 2022 dostopna na povezavi.

Kranj, 6. julij 2022 – Lanskoletna Goodyearova raziskava, v kateri je sodelovalo več kot tisoč voznih parkov, med drugim tudi 75 slovenskih, je ponudila zanimiv vpogled v prilagajanja panoge na področju trajnosti. Rezultati so namreč pokazali, da se kar tri četrtine voznih parkov zaveda problematike ogljičnega odtisa, 70 % večjih voznih parkov pa ima postavljene jasne trajnostne cilje, ki si jih prizadeva doseči.

 

Ker pa se je gospodarsko okolje v zadnjem letu bistveno spremenilo, kar so med prvimi občutili prav prevozniki, želi Goodyear v letošnji raziskavi ugotoviti, kako so nove razmere vplivale na uresničevanje trajnostnih ciljev. Izsledki ankete 2021 so namreč pokazali precejšno proaktivnost voznih parkov na tem področju, vprašanje pa je, kako se z okoljskimi izzivi soočajo ob povečanih ekonomskih ovirah.

highway crossing the green forest with the cable-stayed bridge on a horizon

Goodyear, ki raziskavo izvaja na ravni Evrope, k sodelovanju vabi vse zaposlene v prevozništvu. Ob tem pa bo za vsako izpolnjeno anketo v sodelovanju z belgijsko organizacijo TreeNation posadil drevo in tako prispeval k bolj zeleni prihodnosti. Anketa je do 15. 7. 2022 dostopna na povezavi.

Trajnostni transport v Evropi
Vabljeni k sodelovanju v raziskavi o trajnostni resničnosti

Več informacij:

Kaja Lesjak
Marketing koordinator za tovorno pnevmatiko Adria
Goodyear Slovenija, d. o. o.
T: +386 (0)4 207 7661
kaja_lesjak@goodyear.com

06. julija 2022