Prvi Audijev električni avtomobil SUV e-tron opremljen z Goodyearovimi pnevmatikami Eagle F1 Asymmetric 3 SUV

Nemški avtomobilski proizvajalec je za prvo opremo svojega popolnoma električnega športnega terenca izbral Goodyearove pnevmatike Eagle F1 Asymmetric 3 SUV. Te se zaradi svoje tehnično napredne zgradbe uspešno soočajo z izzivi večje obrabe pnevmatik, ki jo prinašajo vozila na električni pogon.

 

Kranj, 24. september 2018  – Audi je v San Franciscu tudi uradno predstavil svoj prvi serijski električni avtomobil, športni terenec e-tron, za njegovo prvo opremo pa izbral Goodyearove pnevmatike Eagle F1 Asymmetric 3 SUV dimenzije 265/45R21 SUV. Te so znane po odlični zavorni zmogljivosti in vodljivosti v vseh razmerah, njihova zgradba pa je posebej prilagojena športnim terencem.

 

Pnevmatike izpolnjujejo stroge zahteve nemškega proizvajalca glede števila prevoženih kilometrov. Električna vozila imajo namreč v primerjavi z avtomobili, ki jih poganja motor z zunanjim zgorevanjem, višje obrate, kar privede do 25 odstotkov večje obrabe pnevmatik. Pnevmatike Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 SUV se s tem izzivom učinkovito soočajo, za kar ima zaslugo njihova tehnično napredna zgradba.

 

Odlično zavorno zmogljivost pnevmatik omogoča tehnologija Active Braking, ki omogoča za 1,2 metra1 krajšo zavorno pot tako na suhih kot na mokrih cestah. Tehnologija zgradbe pnevmatik je prilagojena športnim terencem, kar izboljšuje vodljivost vozila pri visoki hitrosti, povečuje togost v zavojih in zmanjšuje obrabo tekalne plasti. Dodatno večjo vodljivost omogoča tudi tehnologija UHP Cool Cushion Layer, ki obenem zmanjšuje tudi kotalni upor. Pnevmatike Eagle F1 Asymmetric 3 SUV nudijo tudi Goodyearovo tehnologijo SoundComfort, ki kar za polovico (do 4dB) zmanjša kotalni hrup v vozilu. Zaradi tega so pnevmatike Eagle F1 Asymmetric 3 SUV idealna oprema za električna vozila, saj pri večini največ hrupa v vozilu povzročajo ravno pnevmatike v stiku s cesto.

 

 

Opombe

1 V primerjavi z naslednjo najboljšo konkurenčno pnevmatiko na testu. Testiranje je oktobra 2017 po naročilu Goodyear Dunlop izvedel TÜV SÜD Product Service GmbH. Testirane pnevmatike: Eagle F1 Asymmetric 3 SUV, Bridgestone Dueler H/P Sport; Michelin Latitude Sport 3, Pirellli P Zero Rosso. Dimenzija pnevmatik: 255/50 R19 107Y; testno vozilo: BMW X5; kraj testiranja: Mireval (F), Papenburg (D), Garching (D); poročilo št..713117618G je objavljeno na https://www.goodyear.eu/content/dam/gydu/page-assets/TUV-SUD-Tire-Test-2017-Report-No-713117618G-Goodyear-Eagle-F1-Asym-3-SUV.pdf

 

 

Več informacij:

Romana Stare 
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

25. septembra 2018