Rainer Zietlow in Goodyear postavila nov svetovni rekord: v devetih dneh iz Južne Afrike do Norveške

Ekipa Challenge4 je v sodelovanju z Goodyearom 19.000 kilometrov dolgo pot iz Južne Afrike do Norveške prevozila v zgolj devetih dneh in s tem postavila nov svetovni rekord. Pri tem so Goodyearove pnevmatike Wrangler HP All Weather kljub ekstremnim cestnim razmeram cilj dosegle povsem nepoškodovane.

 

Kranj, 23. september 2015 – Nemškemu rekorderju Rainerju Zietlowu in njegovi ekipi je uspel neverjeten podvig. Več kot 19.000 kilometrov dolgo pot od Južne Afrike do Norveške jim je uspelo prevoziti v 9 dneh, 4 urah in 8 minutah ter s tem postaviti nov svetovni rekord. Pri tem so vozili Volkswagen Touareg V6 TDI, ki je bil opremljen s pnevmatikami Goodyear Wrangler HP All Weather.

 

 

Ekipa se je z Rta Agulhas v Južni Afriki odpravila v petek, 11. septembra 2015, ob 10. uri in Severni rt na Norveškem uspešno dosegla to nedeljo, 20. septembra 2015, ob 14. uri. Pri tem so prečkali 21 držav na treh celinah in doživeli praktično vse; saharsko puščavo, poplavljena območja, blato ter kenijsko ‘pot v pekel’. Na poti epskih razsežnosti, ki je vodila skozi najzahtevnejše terene in jih izpostavila najbolj ekstremnim vremenskim razmeram, je Rainer s svojo ekipo uporabil en sam komplet Goodyearovih celoletnih pnevmatik Wrangler HP All Weather. Slednje so bile kos tudi najbolj ekstremnim cestnim razmeram ter cilj dosegle povsem nepoškodovane.

 

 

 

Za dodatne fotografije, videoposnetke in podatke o potovanju obiščite spletno mesto Cape to Cape 2.0 (stran je v angleščini) ali Goodyear Cape 2 Cape Newsroom.

 

 

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij
T: +386 (0)4207 7026
simona_dijak@goodyear.com

24. septembra 2015