Rainer Zietlow napada svetovni rekord: pot od Rusije do Portugalske bo prevozil v osmih dneh

Ekipa Rainerja Zietlowa v četrtek, 30. junija 2016, pričenja s podiranjem novega svetovnega rekorda. 15.200-kilometrsko pot med Rusijo in Portugalsko nameravajo prevoziti v osmih dneh, njihovo vozilo pa bo tudi tokrat opremljeno s pnevmatikami Goodyear. Sredstva, zbrana na poti, bo Zietlow podaril »SOS vasi« v Belorusiji.

 

Kranj, 29. junij 2016 – Nemški rekorder Rainer Zietlow se skupaj s svojo ekipo v četrtek, 30. junija 2016 1, odpravlja na 15.200 kilometrov dolgo pot po Evraziji, pri čemer bodo prečkali kar sedem držav 2. Svoje popotovanje bodo pričeli v ruskem Magadanu, najvzhodnejšem mestu azijske celine, ki je še dostopen z avtomobilom, in zaključili na skrajnem zahodu evropskega kontinenta na Portugalskem v Lizboni. Za podrtje trenutnega svetovnega rekorda morajo na cilj prispeti v manj kot osmih dneh in pol 3.

 

 

Na poti jih čaka kar nekaj izzivov, med največje pa se zagotovo uvrščata prečkanje Moskve brez prometnih zastojev ter ruska zloglasna avtocesta Kolyma, 3.000 kilometrov dolga neasfaltirana cesta, ki bo nadvse zahtevna za ekipo, avto in pnevmatike. Tudi letos se je izzivu pridružil Goodyear in ekipi že priskrbel pnevmatike Wrangler All-Terrain Adventure s Kevlarjem in Wrangler HP All Weather. Prve bodo ekipi pomagale premagati izjemno zahtevne in ekstremne pogoje vožnje, saj nudijo odlične zmogljivosti za terensko vožnjo. Druge, namenjene športnim terencem (SUV) in vozilom s pogonom na vsa štiri kolesa (4×4), pa bodo kos različnim voznim površinam, od asfalta do kamenja in blata, ter različnim vremenskim razmeram.

 

Zietlow bo sredstva, zbrana na poti, tako kot pri prejšnjih izzivih daroval v dobrodelne namene. Podaril jih bo »SOS vasi« v Belorusiji, ki jo bo obiskal po zaključku preizkušnje.

Za dodatne fotografije, videoposnetke in podatke o potovanju obiščite Challenge4, EuroasiaGoodyear ali nam sledite na Twitterju.

 

 

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

 

 

Opombe:

Opomba 1:Dejanski datum odhoda je odvisen tudi od vremena.

Opomba 2: Prečkali bodo sedem držav: Rusijo, Belorusijo, Poljsko, Nemčijo, Francijo, Španijo in Portugalsko.

Opomba 3: Trenutni svetovni rekord je 8 dni in 12 ur, postavila pa sta ga Matthias Göttenauer in Andreas Renz leta 2008.

29. junija 2016