Spa-Francorchamps gosti odločilno predzadnjo dirko evropske serije Le Mans

Predzadnja dirka letošnje sezone, 4 ure Spa-Francorchampsa, ima kar nekaj edinstvenih značilnosti, med katerimi so dolžina kroga, spremembe višine in zahtevnost zaradi starejše in agresivnejše podlage. Vsa Dunlopova moštva bodo imela za pnevmatike na voljo opciji A in B – mehke in srednje pnevmatike.

 

Kranj, 18. september 2018  – Evropska serija dirk Le Mans (ELMS) se nadaljuje 22. in 23. septembra v belgijskem Spa-Francorchampsu, o naslovih prvakov pa bo odločalo zadnjih 8 ur dirkanja. Vodilni dirkači v razredu LMP2 bodo imeli na voljo opciji A in B, torej mehke in srednje pnevmatike, kar velja tudi za ekipo G Drive Racing. Enake možnosti bodo imeli tudi dirkači v razredu LMGTE, kjer vsi tekmovalci uporabljajo izključno Dunlopove pnevmatike. V primeru muhastega vremena, ki je značilno za to prizorišče, bodo imeli dirkači v razredu LMP2 na voljo intermediate in dežne pnevmatike, za razred GT pa bodo v tem primeru dežne edina možnost.

 

»Spa ima z zahtevami, ki jih postavlja starejša, agresivna proga, verjetno eno izmed najbolj nenavadnih površin v tej sezoni,« je dejal Mike McGregor, Dunlopov vodja za testiranje in podporo na progi. Zato bodo morale ekipe večino časa, namenjenega treningu, porabiti za izbiro pravilne opreme. Ta dirka bo namreč ključna za oba razreda, v katerih tekmujejo dirkači z Dunlopovimi pnevmatikami.

 

Drugo zaporedno zmago na progi Spa-Francorchamps želi osvojiti ruska ekipa G-Drive Racing Oreca #26, ki je v razredu LMP2 letošnjo sezono na vrhu lestvice svetovnega prvenstva FIA v vzdržljivostnem dirkanju (WEC). Ekipa je zmagala na zadnjih treh dirkah ELMS. V razredu GTE je na prvem mestu Porsche #88 ekipe Proton Competition, ki vodi pred lanskoletnimi prvaki JMW Motorsport s Ferrarijem #66.

 

Dirka se bo začela v nedeljo, 23. septembra, ob 12.30. Seznam prijavljenih, vključno z Dunlopovimi ekipami, si lahko ogledate tukaj.

 

 

Dodatne informacije:

Statistika evropske serije Le Mans 2018
• Najboljša dva v LMP2 na Dunlopovih pnevmatikah – 1:G-Drive Racing (Oreca – 87 točk), 2:Racing Engineering (Oreca - 53)
• Zmagovalci dirk LMP2 2018: Racing Engineering (Oreca - Le Castellet), G-Drive Racing (Oreca – Monza, Red Bull Ring, Silverstone)
• Najboljši trije v LMGTE – 1:Proton Competition #88 (Porsche - 72) 2:JMW Motorsport (Ferrari - 63 točk), 3:Spirit of Race #55 (Ferrari - 58)
• Zmagovalci LMGTE 2018 – JMW Motorsport (Ferrari - Le Castellet, Silverstone), Spirit of Race #55 (Ferrari - Monza), Proton Competition #88 (Porsche – Red Bull Ring)
4 ure Spa-Francorchampsa 2017
• Zmagovalci: G-Drive Racing #21 (Oreca), Spirit of Race #51 Ferrari (LMGTE)
• Najhitrejši krog LMP2: Roussel/G-Drive Racing – 2:05.236
• Najhitrejši krog LMGTE: Griffin/Spirit of Race – 2:20.527

 

 

Več informacij:

Romana Stare 
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

18. septembra 2018