Tovornjak z Goodyearovimi pnevmatikami najhitrejši na eko-dirki po Afriki

Nizozemec Gerard de Rooy je na dirki Africa Eco Race v razredu tovornjakov T4 doživel svoj trenutek nostalgije. S svojim moštvom Petronas de Rooy Iveco in s pomočjo Goodyearovih pnevmatik je namreč med tovornjaki ciljno črto ene najzahtevnejših dirk na svetu prečkal prvi.

 

Kranj, 13. februar 2018 – Nizozemsko moštvo Petronas de Rooy Iveco je s tovornjakom, opremljenim z Goodyearovimi pnevmatikami, uspešno premagalo 6.000 kilometrov dolgo progo in v razredu tovornjakov zmagalo na eko-dirki po Afriki. Enega najzahtevnejših terenov sta vozniku Gerardu De Rooyu pomagala premagati Poljak Derek Rodewald in Španec Moi Torrellardona. Od štirinajstih tovornjakov, ki so dirko začeli, jih je tekmovanje končalo le deset. Ti so za napeto tekmo poskrbeli v zadnjih dvajsetih kilometrih, ko so se na obali Lac Rose blizu senegalske prestolnice Dakar z vso hitrostjo pognali proti ciljni črti. Kljub temu, da je bil De Rooy s svojo ekipo najhitrejši med tovornjaki, v skupnem seštevku ni slavil, saj so bili tovornjaki, avtomobili in štirikolesniki uvrščeni v isto kategorijo.

Ker se Ekipa Petronas De Rooy zaveda, da se zmagovalnega konja ne menja, je za svoj Iveco 4×4 tudi tokrat izbrala standardne tovorne pnevmatike Goodyear ORD 375/90R22.5. Enake so uporabili tudi na lanski južnoameriški dirki Dakar, kjer so se uvrstili na zmagovalne stopničke.

 

Goodyear uspešno partnerstvo z ekipo De Rooy s svojim trdim delom utrjuje že vrsto let. Tudi letos je ekipi za njihove tovornjake zagotovil najboljšo možno kombinacijo pnevmatik in nastavitev. Ob odlični uvrstitvi na letošnji dirki Africa Eco Race, desetem tovrstnem dogodku Dakarja »stare šole«, je Gerard De Rooy, legenda tovrstnih tekmovanj, dejal: »Reli je bil resnično izjemen in pokrajina je bila enako lepa kot zadnjič, ko sem bil tu. Užival sem tako v čudovitih prizoriščih kot v njihovi zahtevnosti in pnevmatike me niso nikoli pustile na cedilu. Gre za to, da človek spet in spet uživa. Pogled na ta dogodek me navdaja z velikim zadovoljstvom.«

 

O dogodku

Že samo ime dirke Africa Eco Race izpostavi prizadevanje, da bi bil negativen vpliv tekmovanja na okolje čim manjši, zato prireditelji udeležence spodbujajo, da uporabijo opremo, ki zmanjšuje emisije in se med dirko zanašajo na lokalno pomoč in materiale.

Letošnjega tekmovanja se je udeležilo nekaj več kot sto ekip, ki so se 31. decembra 2017 iz Monaka na pot podale proti Sèteju v Franciji in od tam nadaljevale do Nadorja v Maroku. Tu se je 2. januarja pričela dirka. Avtomobili, štirikolesniki in tovornjaki so prečkali gorovja in puščave, 6. januarja prispeli do Dakhle, od kjer jih je pot vodila v notranjost, kjer so morali prestati nekaj najzahtevnejših preizkušenj. Na cilj v Dakarju v Senegalu so prispeli 14. januarja, skupaj pa so prevozili 6.000 kilometrov.

 

Več informacij:

Kaja Lesjak
Marketing koordinator za tovorno pnevmatiko Adria
Goodyear Dunlop Sava Tires. d.o.o.
T: +386 (0)4207 7661
kaja_lesjak@goodyear.com

14. februarja 2018