Trinajst projektov, 100 prostovoljcev in več kot 800 ur prostovoljnega dela

V Goodyearu so tudi letos nadaljevali z izvajanjem družbeno odgovorne kampanje Goodyear Boljša prihodnost. Skoraj 100 zaposlenih, ki so se povezali s številnimi organizacijami, je na Gorenjskem izvedlo kar 13 prostovoljskih akcij. Usmerili so se na področja okoljske trajnosti, varne mobilnosti ter spodbujanja otrok in odraslih, da dosežejo svoj polni potencial.

Kranj, 20. december 2019 – Kranjski Goodyear se skozi svojo zgodovino nenehno osredotoča na povezovanje in pozitivno sodelovanje z okoljem, v katerem deluje. To se že nekaj let zaporedoma najbolje izrazi prav z globalnim programom družbene odgovornosti Goodyear Boljša prihodnost, v sklopu katerega se zaposleni aktivno vključujejo v lokalne skupnosti. Glavni cilj je, da prostovoljci v sodelovanju z zunanjimi organizacijami pomagajo ustvariti boljši prostor za življenje in delo.

 

Pogozdovanje na Bledu.

Pri izvajanju projektov se posvečajo predvsem trem področjem, ki so neločljivo povezana z vrednotami podjetja. Tako so v skrbi za naravo in okoljsko trajnost letos pogozdovali območja ob Blejskem jezeru, uredili recikliranje odpadkov na Gori Sv. Miklavž in pomagali pri sonaravnem urejanju kanjona reke Kokre. Poleg tega so v krajinskem parku Udin Boršt uredili tudi priljubljeno pohodniško pot Pod Krivo jelko in zgradili leseni hiški za prostoživeče mačke v Kranju.

 

Z namestitvijo zaščitne ograje na taborniškem prostoru medvoškega Roda dveh rek, postavitvijo vrtnih lop in ureditvijo zunanjih igrišč v vrtcih na Trsteniku in v Stražišču ter izvedbo delavnice varne mobilnosti v vrtcu Lom pod Storžičem so se usmerili na področje varnosti.

 

S kampanjo pa so Goodyearovci članom skupnosti pomagali tudi pri doseganju svojega polnega potenciala. Pred košarkarskim igriščem OŠ Matije Valjavca v Preddvoru so namreč postavili klančino za gibalno ovirane športnike, v Stražišču nove klopi za medgeneracijsko sodelovanje, organizirali košarkarski turnir za kranjske osnovnošolce, Gorenjskemu lokostrelskemu klubu pa so izdelali nove tarče.

 

S številnimi projekti so tako Goodyearovi prostovoljci v lokalni skupnosti tudi letos pustili trajen pečat.

Delo pri OŠ Preddvor.
Na podhodniški poti Pod Krivo jelko.
Postavitev klopi v Stražišču.

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij Adria
Goodyear Dunlop Sava Tires, d. o. o.
T: +386 (0)4 207 7026
simona_dijak@goodyear.com

23. decembra 2019