Uporabniki Centra Korak na izlet v Tehniški muzej Bistra

Kranj, 10. oktober 2017 – Uporabniki Centra Korak iz Kranja so s podporo prostovoljk iz podjetja Goodyear Dunlop Sava Tires obiskali Tehniški muzej Slovenije v Bistri pri Vrhniki. Uporabniki so si v dveh skupinah s spremljevalci in prostovoljkami ogledali več razstav muzeja, najbolj pa so jih navdušila starodobna vozila.

 

Center Korak, ki nudi podporo osebam s pridobljenimi možganskimi poškodbami na območju Gorenjske, za tovrstne izlete poleg zaposlenih spremljevalcev in strokovnih delavcev običajno potrebuje dodatno pomoč pri spremstvu in negi uporabnikov.

 

Izlet je bil organiziran v preteklem tednu in ko je poln avtobus uporabnikov in spremljevalcev prispel v Tehniški muzej Slovenije, so se glede na motorične zmožnosti razdelili v dve skupini ter si ogledali različne oddelke muzejske posesti. Največ zanimanja uporabnikov je požela zbirka starodobnih vozil, ki je sicer tudi največja razstava muzeja. Po sproščenem ogledu se je skupina odpravila še na kosilo v bližnjo picerijo, kjer so se prostovoljke kranjske družbe še pobližje spoznale z uporabniki.

 

Ker ima Center Korak omejena finančna sredstva, ravno tako omejeno razpoložljivost osebja, je tovrstne celodnevne aktivnosti zelo težko izvesti. Mateja Korošec, direktorica Centra Korak je povedala: »Prostovoljke so skupaj z zaposlenimi upoštevale uporabnikove individualne želje in potrebe in jim zagotovile kakovostno vključevanje v širše socialno okolje, razbremenitev in nenazadnje popestritev njihovega vsakdanjega življenja.«

 

Izlet je bil izpeljan v okviru programa Goodyear Boljša prihodnost, znotraj katerega zaposleni s prostovoljskimi akcijami na teme okoljske trajnostnosti, cestne varnosti ali prenosa znanj in veščin lahko prispevajo k lokalnim skupnostim na območjih, kjer deluje Goodyear.

 

Darja Delavec iz Goodyearovega oddelka Servis Kupcem, je svojo pobudo za pomoč Centru komentirala: »S tem, ko smo bile prostovoljke in s tem, da je naše podjetje ta projekt podprlo, smo vsem uporabnikom in delavcem v centru Korak polepšali dan ter z izletom popestrili njihov vsakodnevni ritem. Odziv sodelavk je bil naslednji dan več kot pozitiven, polne navdušenja so delile svoja občutja z ostalimi zaposlenimi in skupna ugotovitev je, da bi vsak izmed nas lahko kak dan namenil za takšno delo.«

 

 

Več informacij:

Simona Dijak
vodja komunikacij
Goodyear Dunlop Sava Tires. d.o.o.
T: +386 (0)4207 7026
simona_dijak@goodyear.com

10. oktobra 2017