Uspešno poslovanje in nadaljnje naložbe navkljub zahtevnim razmeram

Družba Goodyear Dunlop Sava Tires poroča o svojih poslovnih rezultatih za leto 2014

 

Kranj, 5. junij 2015 – Družba Goodyear Dunlop Sava Tires (GDST) je danes sporočila svoje poslovne rezultate za leto 2014. Kljub nadaljevanju zahtevnih razmer v panogi so se čisti prihodki od prodaje družbe v letu 2014 v primerjavi z letom 2013 povečali za 2,7 %, in sicer na 210,32 milijona EUR. Število prodanih pnevmatik na lokalnih trgih   se je povečalo za 6,1 % na 2,25 milijona enot. S 6,33 milijona proizvedenimi pnevmatikami (porast za več kot 12 % v primerjavi z letom 2013) je tako čisti dobiček družbe znašal 5,7 milijona EUR. Družba je nadaljevala naložbe v svoje proizvodne zmogljivosti v skupni vrednosti skoraj 8 milijonov EUR.

 

„Zelo ponosni smo na rezultate, ki smo jih dosegli v letu 2014, in na celotno ekipo, ki je prispevala k skupnemu uspehu v izjemno zahtevnih tržnih razmerah,“ poudarja glavni direktor družbe GDST Matej Zavrl. „Poleg statičnosti lokalnih trgov so končni uporabniki v pomladnem obdobju oklevali z zamenjavo zimskih pnevmatik za letne, mila zima pa je vplivala tudi na zimsko prodajo. Kljub temu nam je uspelo povečati tako obseg prodaje kot čiste prihodke od prodaje. K temu je prispevala predvsem bogata ponudba pnevmatik znamk Goodyear, Dunlop, Fulda, Sava in Debica, s katero smo odgovorili na različne potrebe in pričakovanja potrošnikov, in izboljšane storitve za naše kupce.“

 

 

Družba je nadaljevala z naložbami v svoje proizvodne zmogljivosti, izdelke in sodelavce in zgolj v tovarno v letu 2014 investirala skoraj 8 milijonov EUR. Tako je skupna vrednost naložb od leta 1998 dosegla skoraj 220 milijonov EUR, kar je pripomoglo k razvoju podjetja v proizvajalca tehnološko naprednih pnevmatik in ponudnika storitev, ki izpolnjujejo vedno večje zahteve trga.

 

Po Zavrlovem mnenju je ob razvijanju vrhunskih talentov in ekip kot enim od skupnih ciljev podjetja eden njihovih največjih dosežkov v letu 2014 ponovna pridobitev naziva najboljšega zaposlovalca v Evropi (TOP Employer Europe 2014) in naziva najboljšega zaposlovalca v Sloveniji (TOP Employer Slovenia 2014). Podjetje ju je pridobilo kot prvo v Sloveniji. Oba naziva podeljuje neodvisni inštitut TOP Employer Institute, in sicer podjetjem z najboljšimi pogoji za svoje zaposlene.

 

 

Podjetje iz Kranja je še naprej investiralo tudi v programe, ki jih organizira za lokalne skupnosti. „Poleg številnih dejavnosti v zvezi z varnostjo v cestnem prometu, ki jih organiziramo, smo leta 2014 še naprej razvijali že uveljavljen program Za varnost otrok in 26 osnovnim šolam v Sloveniji podarili sredstva za organizacijo lastnih delavnic za varnost otrok v cestnem prometu oziroma za naložbe v infrastrukturo za dvig varnosti v cestnem prometu v domačem okolju. Da bi svojo dobro prakso pri varovanju okolja delili z drugimi, smo še naprej razvijali tudi program Pozor(!)ni za okolje, ki združuje več kot 60 partnerskih organizacij, kot so ministrstva, srednje šole in nevladne organizacije, pri izobraževanju dijakov o ogljičnem odtisu in pomembnosti njegovega zmanjšanja,“ še pravi Zavrl.

 

V letu 2015 družba Goodyear Dunlop Sava Tires ostaja osredotočena na dolgoročno rast, ki jo bo poganjalo nadaljnje zagotavljanje pnevmatik najvišje kakovosti in najboljše storitve za kupce in potrošnike. S certifikati, kot so TOP Employer Europe 2015, TOP Employer Slovenia 2015 in certifikat Družini prijazno podjetje, potrjujejo nadaljnje naložbe v sodelavce podjetja. Obenem pa GDST ostaja družbeno odgovorno podjetje, umerjeno v povečanje ozaveščenosti Slovencev o cestni varnosti  in pravilnem ravnanju z okoljem.

 

Več informacij:

Ana Verčko Grilec

direktorica komunikacij

Goodyear Srednja Evropa
T: +386 (0)51 397 017
ana_verckogrilec@goodyear.com

05. junija 2015