V Kranju so Goodyearovi zaposleni priskočili na pomoč lokalnim skupnostim

Zaposleni kranjskega podjetja Goodyear v okviru programa prostovoljstva Goodyear Boljša prihodnost po Gorenjski izvajajo različne družbeno odgovorne akcije. Prostovoljci so v Kranju tako pomagali z organizacijo košarkarskega turnirja za osnovnošolce iz četrtih in petih razredov, v vrtcu Živ Žav v Stražišču postavili vrtno lopo, začeli pa so tudi z revitalizacijo kanjona reke Kokre.

Kranj, 27. junij 2019 – Kranjsko podjetje Goodyear Dunlop Sava Tires (krajše »Goodyear«) v letošnjem letu ponovno izvaja družbeno odgovorno kampanjo Goodyear Boljša prihodnost, s katero se aktivno vključuje v lokalne skupnosti. Glavni cilj podjetja je, da zaposleni v sodelovanju z zunanjimi organizacijami pomagajo ustvariti boljši prostor za življenje in delo. Zato bo letos več kot 120 prostovoljcev sodelovalo v 13 akcijah s področij okoljske trajnosti, varne mobilnosti ter spodbujanja otrok in odraslih, da dosežejo svoj poln potencial.

V Kranju so tako zaposleni, ki jih je združila ljubezen do športa, skupaj z društvom Košarka kranjskih osnovnih šol organizirali že drugi košarkarski turnir za četrto- in petošolce. Goodyearova ekipa je priskrbela prigrizke in pijačo, pomagala pri sojenju in pisanju zapisnikov ter zabavala proste ekipe med tekmami. Ob koncu turnirja so poskrbeli, da je 120 otrok iz 10 šol prejelo zaslužene diplome, medalje in pokale.

Goodyearovi prostovoljci so na turnirju med drugim skrbeli za sojenje.
Podelitev medalj in pokalov najboljšim.

Poleg tega je ekipa prostovoljcev poskrbela tudi za varno zavetje zunanjih igrač otrok iz kranjskega vrtca Živ Žav v Stražišču. Sestavili, postavili in zaščitili so namreč novo vrtno lopo ter s svežim slojem barve poskrbeli tudi za starejšo lopo. V obe bodo lahko otroci sedaj spravili zunanje igrače, da jim bodo še dolgo služile za igro.

Prostovoljci so na igrišču vrtca Živ Žav v Stražišču postavili novo vrtno lopo.
Ekipa prostovoljcev Goodyear Slovenia Better Future.

Goodyearovci pa so se s prostovoljskim projektom posvetili tudi ohranjanju kranjske naravne dediščine. Tako je skupina zaposlenih skupaj s predstavniki Centra za trajnostni razvoj podeželja Kranj in Zavoda za gozdove Slovenije, OE Kranj začela s sonaravnim urejanjem kanjona reke Kokre. V prvem delu akcije so kanjon očistili odpadkov, jeseni pa bodo uredili nekatere zaraščene bregove, da bodo na njih lahko ponovno pognale avtohtone vrste dreves. Prostovoljska akcija je sicer uvod oz. spodbuda za dolgoročni projekt, s katerim želita omenjeni organizaciji v partnerstvu z Mestno občino Kranj in Zavodom RS za varstvo narave, lastniki zemljišč in aktivnimi občani ter podjetji revitalizirati kanjon Kokre, učvrstiti bregove reke in obnoviti posamezne dele sprehajalne poti.

Zaposleni kranjskega Goodyeara pomagajo pri ohranjanju kranjske naravne dediščine - kanjona reke Kokre.
Ekipa prostovoljcev s predstavniki Sektorja za razvoj podeželja in Javne gozdarske službe.

 

 

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij Adria
Goodyear Dunlop Sava Tires, d. o. o.
T: +386 (0)4 207 7026
simona_dijak@goodyear.com

27. junija 2019