Z električnim motociklom bodo prvič obkrožili svet

Ekipa STORM Eindhoven je razvila prvi električni motocikel na svetu, primeren za velike razdalje, s katerim namerava v 80 dneh obkrožiti svet in s tem dokazati zmogljivost trajnostnega transporta. Za svoj podvig so izbrali pnevmatike RoadSmart III, ki zagotavljajo izjemno stabilnost, oprijem in vzdržljivost.

 

Kranj, 21. junij 2016 – Skupina študentov Univerze za tehnologijo v Eindhovnu je razvila radikalen električni motocikel STORM Pulse z dosegom 380 kilometrov, ki je kot prvi na svetu primeren za velike razdalje. Ob tem so si zadali cilj, da bodo v letošnjem letu z njim v 80 dneh prepotovali svet. Motocikel se sicer lahko pohvali z inovativnim modularnim baterijskim paketom, ki voznikom omogoča, da v nekaj minutah zamenjajo baterije. Za krajše poti pa se lahko uporabi le del baterijskega paketa, s tem pa je motocikel lažji in bolj vodljiv.

 

 

Pnevmatike za motocikel, ki mu pravijo tudi ‘Tesla med motocikli’, je ekipa STORM Eindhoven izbirala na podlagi rezultatov testov. Odločili so se za Dunlopove najnovejše turne pnevmatike RoadSmart III, saj so rezultati pokazali, da lahko omenjena sprednja pnevmatika prevozi kar 82 % več kilometrov od povprečja glavne konkurence. 1 Prav vzdržljivost pa je za projekt, ki bo obsegal 26 tisoč kilometrov po najtežavnejših cestah Evrope, Azije in Severne Amerike, nadvse pomembna. Zadnja pnevmatika RoadSmart III v dimenziji 190/55ZR17 je na voljo v GT in SP (športni) različici, ekipa pa je za svoj izziv izbrala GT različico, ker je ta primernejša za izjemne zahteve glede navora in oprijema za motocikel z navorom 240 Nm.

 

 

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

 

 

Opombe:

Opomba 1: Izračunano ob upoštevanju minimalne globine profila 1,6 mm po nemški zakonodaji. V primerjavi s povprečno zmogljivostjo treh glavnih konkurenčnih proizvodov v segmentu radialnih športno-turnih pnevmatik (Michelin Pilot Road 4 GT, Bridgestone T30 Evo, Pirelli Angel GT). Test je novembra 2015 izvedel Motorrad Test Center po naročilu Goodyear Dunlop. Dimenzija pnevmatik 120/70ZR17 spredaj in 180/55ZR17 zadaj. Testni motocikel: Yamaha FJR 1300A; testiranje na terenu je potekalo na cestah z različno vozno površino v španski pokrajini Almeria.

21. junija 2016