Z novo Dunlopovo pnevmatiko Winter Sport 5 vam zima ne bo mogla prekrižati načrtov

Odličen oprijem in izjemna zmogljivost voznikom, ki sledijo motu ‘Vselej naprej’ (Forever Forward), tudi v nepričakovanih zimskih razmerah prinašata dodaten zagon.

 

Kranj, 27. 10. 2015 – Dunlop, vodilni proizvajalec visokozmogljivih pnevmatik, predstavlja novo pnevmatiko Winter Sport 5, s katero se lahko vozniki tudi v zimskih razmerah samozavestno podajo na pot. Pnevmatika je bila oblikovana z namenom, da voznikom pomaga varno premagati tudi najbolj nepredvidljive zimske razmere, kot so poledica, snežna brozga, ledene zaplate in moker sneg.

 

 

 

Pri razvoju in testiranju nove pnevmatike je sodelovalo več kot štiristo strokovnjakov na kar treh celinah. Po dveh letih intenzivnega dela so voznikom ponudili pnevmatiko, ki zagotavlja izboljšano zmogljivost na zasneženih cestah in izvrsten bočni oprijem na spolzkih površinah. Slednje omogoča večje število blokov glede na predhodnico in središčne lamele pod kotom. Poglobljeni kanali dodatno varujejo pred akvaplaningom, izpopolnjena zgradba in optimalna porazdelitev teže pa pripomoreta k manjši porabi goriva glede na predhodnico. Velja še poudariti, da se pnevmatika v primerjavi s svojo predhodnico lahko pohvali s 5 odstotkov učinkovitejšim zaviranjem na mokri podlagi in 16 odstotkov učinkovitejšim na ledu, petnajst odstotkov manjšim kotalnim uporom in za štiri odstotke boljšimi lastnostmi pri pospeševanju na snegu1. Obenem pnevmatika izpolnjuje vse zahteve za zimske pnevmatike, kar dokazuje tudi oznaka na bočnici – simbol snežinke v gori s tremi vrhovi.

 

Winter Sport 5, ki predstavlja že peto pnevmatiko v seriji Dunlopovih večkrat nagrajenih zimskih športnih pnevmatik, ne glede na težavnost zimskih razmer zadovolji tudi najzahtevnejše voznike, saj ustreza njihovemu hitremu življenjskemu slogu.

Nova pnevmatika je na voljo v 43 dimenzijah.

 

 

Opombe

(1) Vir: interni rezultati, 2014, dimenzija pnevmatike: 225/50R17 98H

27. oktobra 2015