Za ameriške motocikle prihaja pnevmatika American Elite s tehnologijo MultiTread

Najnovejša pnevmatika Dunlop American Elite™, namenjena turnim motociklom, kot je Harley Davidson® FL, postavlja nove standarde vodljivosti, števila prevoženih kilometrov in udobja. Za popoln izgled je na voljo tudi različica z belo bočnico.

 

Kranj, 4. maj 2016 – Dunlop je za voznike turnih motociklov in cruiserjev ameriškega tipa razvil novo pnevmatiko American Elite, ki slednjim zagotavlja boljši oprijem v ovinku in večjo vodljivost brez kompromisov na račun števila prevoženih kilometrov. Pnevmatika, opremljena s tehnologijo Multi-Tread™, ima v osrednjem delu zelo trpežno zmes, ramenski del zadnje pnevmatike pa je izdelan iz napredne mešanice, ki zagotavlja izjemen bočni oprijem.

 

V Dunlopu so se za uporabo tehnologije MultiTread odločili zato, ker je bila ta na področju dirkalnih in cestnih pnevmatik zelo dobro sprejeta, saj je pripomogla k postavitvi novih standardov vzdržljivosti in zmogljivosti. Z uvedbo podobne tehnologije pri pnevmatiki American Elite pa so v Dunlopu tudi pri pnevmatikah za ameriške motocikle dosegli večjo vzdržljivost in stabilnost, večji naklonski kot, boljši oprijem na mokri podlagi, zanesljivejše krmiljenje in povečano udobje.

 

Pnevmatika American Elite je na voljo v devetih sprednjih in trinajstih zadnjih dimenzijah, s čimer ustreza turnim motociklom, kot so Harley Davidson, Victory in Indian. Vozniki tovrstnih turnih motociklov imajo v mnogih dimenzijah na izbiro tudi dve različici z belo bočnico; lahko se odločijo za pnevmatiko s popolnoma belo bočnico ali pa za pnevmatiko s samo belim pasom.

 

 

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

04. maja 2016