Zimske tovorne pnevmatike Goodyear ULTRA GRIP MAX za boljši oprijem in več prevoženih kilometrov

Nova serija pnevmatik tudi ob polovični obrabi zagotavlja do 40 % boljši oprijem in do 15 % več prevoženih kilometrov

 

Kranj, 15. september 2015 – Goodyear je predstavil novo serijo zimskih tovornih pnevmatik ULTRA GRIP MAX, ki tudi pri polovični obrabi še vedno zagotavljajo do 40 % boljši oprijem  in do 15 % več prevoženih kilometrov. Njihova najpomembnejša značilnost je, da zahvaljujoč inovativni zmesi tekalne plasti in uporabljenemu dezenu, svojo zmogljivost ohranjajo na visoki ravni skozi celo življenjsko dobo. Pri tem velja še omeniti, da je Goodyear za zagotavljanje boljšega oprijema skozi celotno dobo pnevmatike uvedel dve novi tehnologiji: IntelliMax Block Technology in IntelliMax Edge Technology.

 

Tovorne pnevmatike ULTRA GRIP MAX S za vodilno os, ULTRA GRIP MAX D za pogonsko os in ULTRA GRIP MAX T za prikolice, ki sestavljajo najnovejšo Goodyearovo zimsko linijo, so bile razvite posebej za zimske razmere. Tako se lahko pohvalijo s snežinko v gori s tremi vrhovi (3-Peak-Mountain-Snowflake – 3PMSF), ki predstavlja uradno oznako pnevmatik za težke zimske razmere, in simbolom M+S. Pri tem pnevmatike za pogonsko os, tudi ko so 50%  obrabljene, še vedno izpolnjujejo uradne evropske zahteve za zimske tovorne pnevmatike in tako nosijo oznako 3PMSF.

Pregled pnevmatik iz serije Goodyear ULTRA GRIP MAX

 

ULTRA GRIP MAX S za vodilno os v primerjavi s tovornimi pnevmatikami Goodyear KMAX S za vse letne čase zagotavlja 23 % boljši oprijem. Ob polovični obrabljenosti pa v primerjavi z njeno predhodnico ponuja za kar 30 % boljši oprijem.  Pnevmatika obenem zagotavlja veliko stabilnost v ovinku ter ima odlične lastnosti pri zaviranju na snegu in ledu. ULTRA GRIP MAX S je na voljo v dimenzijah 315/80R22.5 in 315/70R22.5 High Load.

 

ULTRA GRIP MAX D za pogonsko os tudi ob 50-odstotni obrabi tekalne plasti ponuja v primerjavi s pnevmatiko ULTRA GRIP WTD 315/80R22.5 za 40 odstotkov boljši oprijem na snegu.  Poleg tega je število prevoženih kilometrov za 15 % večje kot pri njeni predhodnici, kar pomeni nižje stroške na kilometer . Nova pnevmatika je na voljo v dimenzijah 315/80R22.5 in 315/70R22.5.

ULTRA GRIP MAX T za prikolice omogoča izjemno bočno stabilnost in oprijem, še zlasti na zasneženih in poledenelih cestah. Pnevmatika ULTRA GRIP MAX T izpolnjuje najvišje zakonske zahteve za zimske tovorne pnevmatike in ima na bočnici poleg oznake M+S tudi simbol 3PMSF, ki uradno označuje pnevmatike za težke zimske razmere. ULTRA GRIP MAX T je na voljo v dveh dimenzijah: 385/55R22.5  in 385/65R22.5.

 

ULTRA GRIP MAX S

ULTRA GRIP MAX D

ULTRA GRIP MAX T

Poleg nove serije zimskih tovornih pnevmatik je Goodyear trgu ponudil tudi njihovo obnovljeno različico. Tako bodo na voljo tudi pnevmatike TreadMax ULTRA GRIP MAX D, vrhunsko obnovljene z vulkanizacijo v kalupu, in pnevmatike ULTRA GRIP MAX D UniTac, obnovljene s predvulkanizacijo.

 

Več informacij:

Romana Stare
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

15. septembra 2015