Zmago na dirki Dakar 2016 je s pomočjo Goodyearovih pnevmatik osvojila ekipa De Rooy

Goodyearove ORD terenske tovorne pnevmatike so na najzahtevnejši dirki za tovornjake dokazale, da so kos ekstremnim razmeram terenske vožnje.

 

Kranj, 18. januar 2016 – Na dirki Dakar, ki se je zaključila preteklo soboto, je zmago v razredu tovornih vozil osvojila ekipa De Rooy na čelu z nizozemskim voznikom Gerardom De Rooyem. Na dirki, poznani tudi pod imenom »odisejada«, se je spopadlo več kot 50 tovornjakov z vsega sveta, prvi pa je na cilj v Rosariu prispel tovornjak Powerstar Iveco #501. Tovornjak je bil opremljen s terenskimi tovornimi pnevmatikami Goodyear ORD dimenzije 375/90R22.5, za katere so se odločili po obsežnem testiranju, ki so ga izvedli skupaj z inženirji Goodyearovega centra za inovacije v Luksemburgu. Za Gerarda De Rooya je po uspehu leta 2012 to že druga zmaga v razredu tovornih vozil v Dakarju, prvič pa so bile na dirkalni tovornjak zmagovalca nameščene Goodyearove tovorne pnevmatike.

 

 

Dirka Dakar slovi kot najzahtevnejša dirka za tovornjake na svetu, saj je potrebno v 13 dneh prevoziti okoli 9.000 kilometrov po najzahtevnejšem terenu, kar jih lahko ponudita Argentina in Bolivija. Voznike in njihove tovornjake dirka postavlja pred izjemno težke terenske razmere, kot so pesek, skale in blato, zato so ustrezne pnevmatike eden pomembnejših dejavnikov. Dirka je tako predstavljala zahtevno preizkušnjo tudi za Goodyearove ORD terenske tovorne pnevmatike, z zmago pa je ekipa De Rooy dokazala, da pnevmatike zagotavljajo visoko zmogljivost tudi v najbolj ekstremnih razmerah terenske vožnje.

 

 

Več informacij: 

Romana Stare 
Vodja marketinga
T: +386 (0)4207 7025
romana_stare@goodyear.com

18. januarja 2016