Goodyear predstavil brezzračno pnevmatiko za dostavne robote

Goodyear je za podjetje Starship Technologies razvil brezzračno pnevmatiko za dostavne robote. Pnevmatika s tehnologijo NPT uspešno naslavlja potrebe mikro-dostav in prinaša nižje stroške upravljanja voznih parkov avtonomnih robotov.

Kranj, 12. januar 2022 – Goodyear je predstavil brezzračno pnevmatiko (non-pneumatic tire, NPT), ki jo je razvil za dostavne robote podjetja Starship Technologies. Slednje upravlja mrežo več kot tisoč avtonomnih robotov, ki v številnih svetovnih mestih skrbijo za dostavo paketov, živil in hrane do strank.

Goodyear in Starship sta že vstopila v fazo testiranja pnevmatik, ki poteka v Ohiu.
Naloga avtonomnih robotov Starship je dostava paketov, živil in hrane do strank.

Ker Starshipovi roboti dnevno opravijo na tisoče dostav v vseh vremenskih razmerah in na najrazličnejših terenih, so zanesljive in vzdrževane pnevmatike ključnega pomena. S tem namenom je Goodyear zanje razvil namensko brezzračno pnevmatiko, ki zagotavlja daljšo življenjsko dobo in manjše stroške vzdrževanja voznega parka.

 

Pnevmatika v fazi testiranja

Goodyear in Starship sta že vstopila v fazo testiranja pnevmatike, ki poteka na Univerzi Bowling Green State v Ohiu, ZDA. Prvi podatki kažejo pozitivne rezultate glede obrabe tekalne plasti, zaviranja in dušenja vibracij. Goodyear je tako z edinstveno zgradbo svojih brezzračnih pnevmatik dokazal potencial za nove vrste mobilnosti. Področje mikro-dostave ima namreč povsem drugačen nabor potreb, ki jih Goodyearova tehnologija NPT brezhibno pokriva, ker omogoča dolgotrajno uporabo brez dodatnih stroškov vzdrževanja.

 

V sklopu sodelovanja je Goodyear podjetje Starship Technologies že v začetku preteklega leta dodal tudi v investicijski portfelj sklada Goodyear Ventures.

VIDEO posnetek je na voljo na YT kanalu Goodyear Slovenija.

Več informacij:

Simona Dijak
Vodja komunikacij za skupino Evropa Jugovzhod
T: +386 (0)4 207 7026
simona_dijak@goodyear.com

12. januarja 2022