Goodyear Boljša prihodnost

Goodyear Boljša prihodnost je platforma, ustanovljena kot Goodyearov program globalne družbene odgovornosti podjetij (Corporate Social Responsibility – CSR), ki se s pomočjo najrazličnejših akcij osredotoča na izvajanje pobud za vključevanje skupnosti.

Goodyear aktivno sodeluje v skupnostih, na območju katerih je podjetje prisotno. Odziva se na njihove težave in potrebe ter nenehno krepi skupna prizadevanja na področju “skrbi za naše skupnosti.”

Naši sodelavci v sodelovanju z zunanjimi organizacijami v skupnosti pomagajo ustvarjati boljše okolje za življenje in delo, s poudarki na področjih vzpodbujanja varne mobilnosti za krepitev naših skupnosti, navdihovanja ljudi, da dosežejo svoj polni potencial in pobud za trajnostno ravnanje z okoljem.

VARNO (SAFE)

Goodyearova zavezanost varni mobilnosti je vpeta v vsako pnevmatiko, ki jo prodamo kjerkoli na svetu. Poleg inovativnosti, ki se odraža v naših pnevmatikah, podpiramo tudi programe za spodbujanje varne mobilnosti, ki krepijo skupnost, kot so npr. programi za nameščanje in uporabo otroških varnostnih sedežev, izobraževalni programi o kolesarskih čeladah in usposabljanje za varno vožnjo.

Družba Goodyear Slovenija v okviru spodbujanja prometne varnosti že 20 let vodi program donacije pnevmatik gasilskim društvom in reševalnim službam (gorski reševalci). Vsakoletno podarimo pnevmatike v vrednosti okoli 50.000 EUR in si s tem prizadevamo za večjo varnost v kritičnih trenutkih.

PAMETNO (SMART)

Goodyear razume, da se jutrišnji uspeh naših skupnosti in podjetij začne z ustreznimi pripravami danes. Zato si prizadevamo, da bi študentom in odraslim dali navdih, da v celoti izkoristijo svoj potencial ter se dobro pripravili oziroma nadgrajevali svojo poklicno pot.

V preteklih letih smo organizirali številne izobraževalne in povezovalne delavnice in akcije, kjer so naši zaposleni naslovili otroke, osebe s posebnimi potrebami in socialno šibkejše.

TRAJNOSTNO (SUSTAINABLE)

Goodyearovo prizadevanje za trajnostni razvoj je preprosto naš običajen način poslovanja v vsaki od naših tovarn po svetu. Trudimo se zmanjšati količino odpadkov in varčevati z energijo prek številnih aktivnosti, med katerimi sta tudi t. i. iniciativa Nič odpadkov na odlagališča (Zero Waste to Landfill), dediščina kampanje Pozor(ni) za okolje! ter druge okoljevarstvene in čistilne akcije.